بخشهای اصلی
پیوندهای سریع
دریافت اطلاعات پایگاه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 3077 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 33 کاربر
- تمام بازديدها: 5208171 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 786 بازدید
دومین کارگاه از سلسله کارگاه های ترکیه شناسی انجمن ایرانی مطالعات جهان بیست و هشت فروردین ماه ۱۳۹۲ در دو بخش در تالار حنانه در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.
در دومین کارگاه دکتر دهشیار (استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی) و آقای قاسم علیدوستی (مدیر کل مرکز راهبردی دیپلماسی دفاعی) به دعوت انجمن برای اعضا و شرکت کنندگان صحبت کردند.
در بخش اول کارگاه با موضوع (روابط استراتژیک امریکا و ترکیه) دکتر دهشیار ابتدا به ویژگیهای مطالعات امریکا اشاره کرد و گفت: مطالعه در زمینه امریکا سبب می شود در مورد سایر کشورها نیز مطالعه کنید چون امریکا در اکثر حوادث و تحولات نقاط مختلف دنیا نقش دارد از جمله در افغانستان، عراق، ترکیه و ...در زمینه ترکیه نکته قابل توجه، روابط با دوام و با ثبات میان این دو کشور است که در طول تاریخ ترکیه کمترین چالش را داشتهاند. اما دلیل این روابط با دوام از نگاه ایشان ویژگیهای جامعه ترکیه و سابقه تاریخی آن است که می توان آن را در چهارچوبی تاریخی- جامعه شناختی مورد بررسی قرار داد .
در بخش دوم کارگاه با موضوع (روابط دفاعی و امنیتی ایران و ترکیه) آقای علیدوستی ابتدا در تعریف دیپلماسی دفاعی گفت: دیپلماسی دفاعی را به عنوان کاربرد سیاست دفاعی در عرصه دیپلماسی مطرح می کنند که اهداف عالی یک نظام را در قالب راهبردی دفاعی پوشش میدهد. پایه اصلی دیپلماسی دفاعی، سیاست دفاعی است که در حوزه عمل دو بعد قدرت نرم و سخت را در بر میگیرد. وی در ادامه گفت ما روابط دفاعی _ امنیتی خود با سایر کشورها را در چهارچوب مدیریت دفاع منطقهای مورد بحث قرار می دهیم زیرا هدف ما در منطقه، رسیدن به سطح نهایی قدرت دفاعی است و در همین راستا چهارچوب حرکت ما رسیدن به اهداف دفاع منطقهای میباشد. ایشان شش هدف مدیریت منطقهای را اینگونه بیان کرد: مهندسی محیط راهبردی، اعتمادسازی و کنترل تسلیحات و بودجه، توانافزایی از طریق بسیج منابع داخلی، زمینهسازی پذیرش مدیریت دفاعی، آینده سازی و میانجیگری.
درپایان این جلسه، شرکت کنندگان به پرسش و پاسخ درباره مباحث مطرح شده پرداختند.