بخشهای اصلی
پیوندهای سریع
دریافت اطلاعات پایگاه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 3018 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 19 کاربر
- تمام بازديدها: 5091030 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 966 بازدید
همایش یک روزه "روز جهانی علم، در خدمت صلح و توسعه" روز دوشنبه ۲۷ آبان ۹۲ برگزار شد.
همایش یک روزه "روز جهانی علم، در خدمت صلح و توسعه" به همت انجمن ترویج علم ایران و با حمایت انجمن ایرانی مطالعات جهان در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این همایش ابتدا دکتر اکرم قدیمی، رئیس انجمن ترویج علم ایران، در سخنانی گفت در قرن بیستم با بروز دو جنگ جهانی که با پیشرفت علوم نیز همراه بود ابتدا ترس از علم و سپس امید به علم و پیشرفت در اذهان بشری پدیدار شد. وی افزود گرایش به صلح و توسعه دو جریان فکری در تاریخ بشر است که همواره جریان داشته اند و در این میان یونسکو تصمیم به بزرگداشت علم در گروه صلح و توسعه پایدار گرفته است.
پس از سخنان دکتر قدیمی پیام ویدیوئی خانم ایرینابوکوا، مدیر کل یونسکو، به نمایش درآمد. سخنران بعدی خانم صادقی به نمایندگی از آقای هیراناتد پورکت، رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، پیامی را قرائت کردند. در این پیام به نقش یونسکو در ترویج علم، صلح و توسعه اشاره و بر نامگذاری سال ۲۰۱۳ به عنوان سال همکاری های بین المللی آب تاکید شده بود.
در ادامه این همایش آقای گری لوئیس، نماینده سازمان ملل متحد در ایران، به ایراد سخن پرداخت. وی ابتدا پیام بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، درباره علم و فناوری را قرائت کرد و سپس نظر خود را درمورد مسائلی چون کمبود آب و تهدیدهای پیش روی کره زمین بیان کرد.
در ادامه آقای اکبر ترکان، مشاور عالی رئیس جمهور، پیام دکتر روحانی را درباره اهمیت منابع آبی برای حضار قرائت کرد. در این پیام رییسجمهور خطاب به استادان، متخصصان و شرکتکنندگان در همایش تاکید کرده است: «آب یک منبع طبیعی کمیاب و حیاتی و در عین حال تجدیدپذیر است که انسان به طور مستمر و در هر زمان و مکان به آن نیاز دارد. آب همچنین یک کالای با ارزش و غیر قابل جایگزین در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. آب نقش محوری در آمایش سرزمین بر عهده داشته و زیرساخت توسعه سایر بخشهاست و بالاخره آب یکی از مهمترین مؤلفهها در حفظ تعادل و پایداری اکوسیستم و محیط زیست است.»
در ادامه این پیام همچنین آمده است: «اینجانب ضمن تقدیر از اقدام ارزشمند انتخاب موضوع محوری همایش امسال که بحران جهانی آب است، مدیریت آب را یکی از مهمترین چالشهای پیش روی دولت تدبیر و امید دانسته و حل آن را بدون تردید مستلزم مشارکت همگانی و مساعدت بخصوص یاری متخصصان و انجمنهای علمی میدانم.»
رییسجمهور در پایان تاکید کرده است: «دولت با کمال آمادگی، خواهان همفکری و همکاری اندیشمندان و فرهیختگان است و از همه مجامع علمی و حرفهای کشور دعوت میکند در این حرکت عظیم دولت تدبیر و امید را یاری دهند.»
پس از آن برنامه های همایش در دو نشست و یک میزگرد ادامه یافت. در نشست اول که با موضوعات "نظام ملی نوآوری بر مبنای علم و حکمت"، "ارزیابی آثار انسانی پیشرفت فناوری در ابزار و ادوات جنگی" و "سازمان های بین المللی و ترویج علم" برگزار شد، آقایان دکتر علی اکبر موسوی موحدی، رئیس شبکه دانشمندان جهان اسلام، دکتر مستقیمی، استاد دانشگاه تهران، دکتر جواد صالحی به نمایندگی از دکتر علی اکبر صالحی، و خانم دکتر نسرین مصفا، رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد سخنرانی کردند.
نشست دوم نیز با موضوعات "مهندسی ارزش هم افزایی خلاقانه و چالش های آب در قرن بیست و یکم" و "علم، صلح و توسعه" برگزار شد و آقایان دکتر کامران امامی و اسماعیل کهرم و خانم دکتر پرتو تهرانی، استاد دانشگاه هامبورگ، به بیان توضیحاتی درباره کمبود آب و مدیریت سیلاب ها، اصل عدم قطعیت در علم و محیط زیست به سخنرانی پرداختند.
پنل سوم همایش به موضوع کاربرد علم در صلح و توسعه اختصاص یافته بود که با سخنرانی دکتر منصوری، دکتر مقصودی، رئیس انجمن علوم سیاسی ایران، دکتر زالی، دکترای کشاورزی، مهندس بهره دار، کارشناس جمعیت شناسی، دکتر واشقانی فراهانی و دکتر نصیری برگزار شد.
در پایان جلسه پرسش و پاسخ بین حضار رد و بدل و مراسم اختتامیه همایش برگزار شد.