بخشهای اصلی
پیوندهای سریع
دریافت اطلاعات پایگاه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 3018 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 32 کاربر
- تمام بازديدها: 5090968 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 942 بازدید
نخستین جلسه از سلسله نشست های بررسی سینمای ملل با موضوع سینمای ژاپن روز دوشنبه ۲۶ آبان ۹۳ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان تشکیل شد.
در این نشست که با همت انجمن ایرانی مطالعات جهان برگزار شد و به بررسی سینمای ژاپن اختصاص داشت، پروفسور محمد نقی زاده رئیس گروه مطالعات ژاپن و استاد ممتاز دانشگاه میجی گاکوئین ژاپن به نقش سینما در مطالعات بین رشتهای و کشوری پرداخت و از اهمیت نقش سینما در شناخت کشور ژاپن سخن گفت .
دکتر نقی زاده که در سخنان خود سینمای اندیشمندان را آغازی روشمند برای بررسی جامعه مورد نظر معرفی کرد و نشست حاضر را در راستای همان هدف شناخت ژاپن دانست. وی در ادامه در مورد رابطه سینما و شناخت کشوری سخن گفت که تنها با دیدن چند فیلم از کارگردانان متفکر ژاپن میتوان به سهولت به بخشی از لایههای پنهانی جامعه ژاپن چه در حوزه هنر و چه در نظام ارزشی، فرهنگی و اجتماعی این کشور دست یافت.
در ادامه این نشست قدرت الله ذاکری، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات ژاپن درباره تاریخ سینمای ژاپن به خصوص دوران قبل از جنگ جهانی دوم سخن گفت و به این موضوع پرداخت که چرا سینمای ژاپن با وجود عدم موفقیت در صادرات فیلمهای خود در خارج از کشور، توانست در داخل کشور موفق باشد و همیشه یکی از سه سینمای دارای بیشترین تولید فیلم در جهان بوده است. وی به مسئله ژاپنی شدن سینما در ژاپن اشاره و این مسئله را یکی از دلائل این موفقیت در سینمای ژاپن ذکر کرد.
در ادامه فیلم «صد سال سینمای ژاپن» به روایت ناگیسا اوشیما پخش شد. این فیلم که در سال ۱۹۹۵ و در آستانه صد سالگی سینمای ژاپن ساخته شده است، نگاه ناگیسا اوشیما کارگردان مطرح و جنجالی سینمای ژاپن به صد سال کارنامه سینمای ژاپن است. اوشیما در این فیلم صد سال گذشته از این سینما را دوره جوانی سینمای ژاپن میداند و اعتقاد دارد که صد سال بعدی این سینما باز هم جوانی آن خواهد بود .