بخشهای اصلی
پیوندهای سریع
دریافت اطلاعات پایگاه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 3285 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 37 کاربر
- تمام بازديدها: 5275596 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 825 بازدید
نشست بررسی سینمای انگلستان روز دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد .
در این نشست که آقای آرش خوش خو، منتقد و تحلیل گر سینما، سخنران آن بود، مسائل مهم سینمای انگلستان در یک روند تاریخی از آغاز تا به امروز و نقش ادبیات، به ویژه رمان در آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
به گفته این منتقد سینما، انگلستان از آغاز شکل گیری سینما تا امروز که هالیوود خود را یکه تاز این عرصه مطرح کرده است، در حوزه هنر هفتم حضوری فعال و باثبات داشته است و کارگردانان انگلیسی همچنان به ساخت فیلم های دارای مضامین متمایز با سینمای هالیوودی ادامه می دهند. به طوری که آثار این نوع سینما حتی در کشورهایی چون هندوستان و نیجریه که مستعمره آن بوده اند، قابل مشاهده است.
خوشخو با اشاره به پیشینه صنعت سرگرمی در انگلستان گفت: در هنر و ادبیات، اولین کشوری که مسئله سرگرمی را کشف کرد انگلستان بود و هنر نمایش لندن قرن ۱۷ با همین مضمون شکل گرفت و رشد یافت. میل به سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت در قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی بیشتر هم شد و نویسندگانی در این دوران مطرح شدند که خواهران برونته، جین آستین، هنری فیلدینگ و.... از آن جمله اند. در سینمای معاصر نیز شاهد سینمای سرگرمی پلیسی در سینمای انگلستان هستیم از جمله هرکول پووارو و خانم مارپل را می توان در این ژانر نام برد.
در ادامه بحث دانشجویان خواستار توضیحات بیشتر در رابطه با ارتباط رمان های قدیمی انگلیسی و سینمای این کشور و چرایی این مطلب که سینماگران ایرانی تمایلی به استفاده از رمان های قدیمی ندارند، شدند که آقای خوشخو در پاسخ به توضیح در این رابطه پرداخت و بیان کرد: سینمای انگلستان رابطه ای قوی با رمان ها و نوشته های انگلیسی دارد که نمونه هایی از این دست بسیار فراوان است به عنوان مثال هفتگانه هری پاتر، غرور و تعصب و نمونه های بسیار که نشان از این ارتباط عمیق دارد که متاسفانه درسینمای ایران ما شاهد این ارتباط نیستیم.
در ادامه سید وحید نمازی، کارشناس ارشد آمریکای شمالی و دبیر اجرایی این نشست، توضیحاتی درباره هدف و کارکرد این سلسله نشست ها ارائه داد و با تاکید بر اهمیت سینمای اقتباسی خاطرنشان کرد: سینمای ایران می تواند با اتکا بر پیشینه قوی ادبیات فارسی، همچون سینمای انگلستان و نوع روایت خاص آن، تحولی در شیوه فیلمنامه نویسی اکنونش دهد.
بررسی سینمای انگلستان در چارچوب برنامه ای کلی تر از سوی انجمن ایرانی مطالعات جهان تحت عنوان «سلسله نشست های بررسی سینمای ملل» برگزار شد.
آرش خوشخو متولد ۱۳۴۹ تهران، مهندس برق است که از جمله فعالیت های وی می توان به دبیر تحریریه هفته نامه مهر، سردبیر نقد سینما، عضو هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر سال ۸۳، سردبیر مجله چهل چراغ سال ۸۱ـ۸۳، معاون سردبیر روزنامه اعتماد، عضو شورای سردبیری هفته نامه مردم و جامعه، روابط عمومی حوزه هنری سال ۸۱، مسئول تبلیغات آب و آتش (جیرانی) و پنهان (میلانی) اشاره کرد.