بخشهای اصلی
پیوندهای سریع
دریافت اطلاعات پایگاه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 3018 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 30 کاربر
- تمام بازديدها: 5090941 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 933 بازدید
سومین سخنرانی از سلسله جلسات سخنرانی کرسی یونسکو با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان با عنوان: “شبکه های اجتماعی، زندگی روزمره و جریان اطلاعات” در روز سهشنبه ۶ مهر ماه ۱۳۹۵ از ساعت ۱۰ الی ۱۲در محل تالار ایران دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
دکتر شاهو صبّار در این سخنرانی از چالشهای زندگی در میان جریانهای اطلاعات بیمرکز و اینکه آیا راهی برای کنترل اطلاعات در عصر شبکههای اجتماعی وجود دارد، سخن گفت.
به گفته وی، شبکههای اجتماعی بستر جدید نشر و باز نشر اطلاعات در عصر حاضر هستند. پیش از این، مسؤلیت انتشار اطلاعات بر عهدهی نهادهای مشخصی بود که به خاطر تعداد محدود و هویت معلومشان از سوی دولتها قابل کنترل بودند. از این رو اگر افراد، حکومتها یا نهادهای اجتماعی، مشکل یا مسئلهای در اطلاعات منتشر شده میدیدند، از طریق قانونگذاری، پیگیری قضایی یا اقدامات اجتماعی میتوانستند با آن مقابله کنند.
جامعهی شبکهای امروز از تعداد بیشماری گره (یا نود)های پراکنده تشکیل شده که دستاندرکار نشر و بازنشر اطلاعات هستند و هیچ فرد، نهاد یا دولتی نمیتواند کنترل قابلتوجهی بر آنان داشته باشند. به نظر میآید در چنین فضایی اگر مشکلی مانند انتشار وسیع شایعات یا اطلاعات غلط در جامعه مشاهده شود، هیچ راهکار سادهای برای مقابله یا درمان وجود ندارد. در جامعهای که بخش مهمی از قدرت انتشار اطلاعات از نهادهای بزرگ به میلیونها واحد خرد منتقل شده شاید تنها راهی که پیش روی ماست تلاش برای فهم این عناصر فعال در شبکهی اطلاعات و تلاش برای اثرگذاری بر آنها باشد: کاری بسیاری پیچیده که یا باید در راستای آن تلاش کنیم یا انفعال پیشه سازیم.