بخشهای اصلی
پیوندهای سریع
دریافت اطلاعات پایگاه
لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.
آمار سایت
- كل کاربران ثبت شده: 2826 کاربر
- کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
- ميهمانان در حال بازديد: 38 کاربر
- تمام بازديدها: 4996801 بازدید
- بازديد 24 ساعت قبل: 682 بازدید
نشست تخصصی «جنگ و حقوق بشر آمریکایی» با هماهنگی دکتر فؤاد ایزدی، استادیار گروه مطالعات آمریکای شمالی دانشکده مطالعات جهان با حضور مرضیه هاشمی، مجری و کارشناسپرستیوی، و مدیا بنجامین، مؤسس گروه CODEPINK از آمریکا به همراه ۳۰ تن از فعالان ضدجنگ از آمریکا در روز دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷، در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
دکتر ایزدی در ابتدای نشست هدف از برگزاری این نشست را گفتگوی آزاد استادان و دانشجویان ایرانی با فعالان جامعه آمریکا عنوان کرد.
خانم بنجامین، ضمن ابراز خشنودی از حضور در ایران و در دانشکده مطالعات جهان، برگزاری چنین گفتگوهایی را ضروری دانست و با ابراز تأسف از عدم امکان سفر دانشجویان و مردم دو کشور به کشور دیگری، گفت علیرغم اقدامات ترامپ برای در انزوا قراردادن ایران، ما به مردم ایران همچنان عشق میورزیم. وی که پیش از این نشست، ملاقاتی با دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، داشت با وجود طی مسافت طولانی و مشکلات سفر به ایران، از حضور در این کشور ابراز خشنودی کرد. وی افزود استقلال ایران برای دولت آمریکا پذیرفتنی نیست ولی میان مردم آمریکا و دولت آمریکا تفاوت وجود دارد و این تفاوت در دولت ترامپ فاحشتر شده است. به بیان بنجامین بسیاری از مردم آمریکا بر این باورند که ترامپ در امور داخلی کشورهای خاورمیانه مداخله میکند و باید به این مداخلات پایان داد. وی ابراز امیدواری کرد که در انتخابات پیشروی ریاست جمهوری آمریکا، بتوانیم علایق خود را بهخصوص در حوزه سیاست خارجی ابراز داریم. بنجامین از خروج یکطرفه آمریکا از برجام و بروز مشکلات اقتصادی برای مردم ایران ابراز تأسف کرد و خواهان برداشتهشدن این محدودیتها و ارتباطات هر چه بیشتر و تبادل افکار با ایران شد.
خانم هاشمی، که به تازگی در سفر خود به آمریکا برای ملاقات خانواده خود دستگیر شده بود، به بیان دلیل دستگیری و نحوه دستگیری خود پرداخت. بیش از همه از رفتار بهدور از احترام و این امر ابراز ناخشنودی کرد که دستگیری وی با زدن دستبند در برابر پسر کوچک او صورت گرفته بود، بیآنکه جرمی محقق شده باشد. وی برقراری ارتباط میان مردم آمریکا و مردم ایران و پاسخ به سؤالهای مردم را حق طبیعی افراد دانست. خانم هاشمی برخورد صورتگرفته با خود را نمونهای از برخوردهایی دانست که با زنان مسلمان و باحجاب ایرانی در آمریکا صورت میگیرد، در حالی که وی روزنامهنگار و مستندسازی آزاد است و وابسته به دولت ایران نیست. همچنین، به رنگ پوست خود اشاره کرد و از اینکه هنوز عقاید و ماهیت بردهداری در سفیدپوستان آمریکا باقی است، ابراز تأسف کرد. خانم هاشمی از تمامی مردم آزادیخواه دنیا دعوت کرد که گردهمآیند و جلوی نواختهشدن طبلهای جنگ را بگیرند.
پس از این دو سخنران، تبادل نظر میان حاضران در نشست محقق شد. از جمله مسائل مطرح عبارت بود از وضعیت و حقوق زنان و کودکان، حجاب و دیدگاههای دانشجویان درباره مسائل روز، و دیدگاه آمریکاییان درباره مسائل اجتماعی- سیاسی- اقتصادی دو کشور.
دکتر محمد مرندی، مدیرگروه مطالعات آمریکا، نیز به جمع حاضر پیوست. خانم بنجامین از حضور فعال دکتر مرندی در رسانههای اجتماعی و پیامهای او تقدیر کرد.
در خاتمه نشست دو طرف برگزاری چنین نشستهایی را در رفع شبههها و تصاویر نادرست از یکدیگر و کمک به اصلاحات اجتماعی، سیاسی و قانونی کشورهای خود مفید دانستند و یکصدا خواهان صلح و رفع تحریمهای موجود شدند.