مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن (نوبت دوم) در سال ۱۴۰۲ برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1402/3/13 | 
مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن برگزار شد.

مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن علمی مطالعات جهان (نوبت دوم) با حضور اعضای پیوسته انجمن و نماینده کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم، در روز دوشنبه  اول خرداد ۱۴۰۲ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
در این نشست خانم اعظم مرادزاده نماینده کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم، با اعلام آمادگی دکتر جواد شعرباف به عنوان رئیس جلسه،‌ آقای آرش سلیمانی و خانم معصومه فلاحتی به عنوان ناظر و خانم سهیلا جانباز  به‌عنوان منشی، رسمیت جلسه را اعلام داشت.
نخست دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس هیئت مدیره انجمن، سخنرانی خود را با ذکر مقدمه‌ای درباره حوزه مطالعات جهان آغاز کرد و گفت: برای اولین بار رشته مطالعات آمریکا در زمان پهلوی تاسیس شد، ولی پس از انقلاب ارائه آن ادامه نیافت تا اینکه فعالیت در این رشته در دانشکده مطالعات جهان از سر گرفته شد. وی در مورد حوزه های دیگر مطالعاتی در روابط بین‌الملل چنین توضیح داد: رشته مطالعات منطقه‌ای نیز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی وجود دارد و دانشکده مطالعات جهان نیز در حوزه‌های دیگر بین‌الملل با مشارکت انجمن، فعالیت‌هایی را آغاز کرده است. او از این میان به مطالعات صلح و حل منازعه اشاره کرد که هشتم و نهم خرداد سال ۱۴۰۲ چهارمین کنفرانس بین‌المللی آن برگزار می‌شود و در نوع خود کم نظیر بوده و از ۱۳۵ کشور دنیا به این همایش مقاله ارسال شده است.
دکتر عاملی ضمن یادآوری خاطرات تلخ از دست رفتن عزیزانی نظیر مرحوم دکتر شیخ الاسلام و شرایط سخت خانواده‌ها در همه‌گیری کرونا، به برگزاری نشست‌هایی پیرامون مسئله کرونا اشاره و تاکید کرد: نباید از مسائل کنونی جهان غافل بود. باید نقاط کانونی برای موضوعات در نظر گرفته شود. سپس بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد گفت: این مجمع ۱۰ مسئله اصلی در یک سال آینده و ۱۰ مسئله در ۱۰ سال آینده را پیش‌بینی کرده است و مسئله زیست محیطی در هر دو آنها خیلی پررنگ است. او افزود: در ۱۰ سال آینده دنیا با مسائلی نظیر عدم موفقیت در کاهش مشکلات آب و هوایی، عدم موفقیت در انطباق با مسائل آب و هوایی، بلایای طبیعی و حوادث شدید آب و هوایی، از دست رفتن تنوع زیست محیطی و اکوسیستم محیطی، مهاجرت غیرداوطلبانه جمعیت بزرگ در اثر جنگ و مشکلات مالی و اقتصادی و بحران‌های منابع طبیعی، فرسایش انسجام اجتماعی و دوقطبی‌شدن اجتماع به دلیل فقر و مسائل اقتصادی، فراگیری بحران‌های محیط سایبری، و همچنین رودررویی با مسائل اقتصادی و جغرافیایی و تخریب گسترده محیط زیست روبرو خواهد شد.
وی در مورد مسال دیگر خاطر نشان کرد: بر اثر استفاده از صنایعی که باعث گرم‌شدن کره زمین شده است، گرمای کره زمین ۱۸/۰ درصد افزایش یافته و این مسائل گسترده اکوسیستم جهانی را به وجود آورده است. یک دوم مردم جهان با مشکل آب روبرو هستند. اولین بحران در دو سال آینده تامین هزینه‌های زندگی است. او اضافه کرد: امروز مسئله تامین هزینه‌های زندگی در جهان مطرح است. دیگر فقط کشورهای شکننده مورد بحث نیستند و اروپا نیز درگیر این مشکل شده است. اروپا با مشکلات اقتصادی به وجود آمده در جنگ اوکراین و مسایل پساکرونا روبرو شده و بهای سبد غذایی در انگلستان ۱۰۰ درصد و انرژی ۶۷ درصد افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌شود رشد جهانی در سال ۲۰۲۳ به ۲.۷ درصد کاهش یافته و یک سوم اقتصاد جهان با رکود مواجه شود.
این استاد دانشگاه تهران سپس به پیش‌بینی اخیر صندوق بین‌المللی پول اشاره کرد و گفت: تورم جهانی از ۹ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۶.۵ درصد در سال جاری و ۴.۱ درصد در سال ۲۰۲۴ می‌رسد. وی توضیح داد: کاهش تورم، مسئله رکود را به دنبال دارد و افزایش نرخ تورم باعث می‌شود حقوق با تورم سازگاری نداشته باشد. رکود موجب کاهش اشتغال، عدم پویایی اقتصاد کشور و پیامدهای متعددی می‌شود. به بیان وی، افزایش هزینه‌های زندگی امر فراگیر اجتماعی است که موجب ناآرامی‌های اجتماعی و بی‌ثباتی سیاسی در نقاط مختلف جهان می‌شود. افزایش نرخ بهره در اروپا باعث شده است کسانی هم که واحد مسکونی اجاره داده‌اند با گرفتن اجاره نیز نمی‌توانند وام بانکی خود را بازپرداخت کنند. حقوق بگیران نیز قادر به بازپرداخت وام بانکی خود نیستند. در اروپا پیش‌بینی می‌شود اعتراضات اجتماعی به خصوص در مورد تهیه مایحتاج زندگی بیشتر شود. ۹۲ کشور با افزایش قیمت سوخت روبرو هستند و این امر منجر به اعتصابات مختلف شده است.
دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از نتایج وضعیت نامساعد اقتصادی را آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: بحران‌های غذا، سوخت، و هزینه‌ها، آسیب‌پذیری‌های اجتماعی را افزایش داده است. هزینه‌های پیچیده معیشت بخش وسیعی از جمعیت را تحت‌الشعاع خود قرار داده و بسیاری از کشورهای کم درآمد با بحران‌های متعددی نظیر بدهی، تغییرات آب و هوایی و امنیت غذایی مواجه شده‌اند. دکتر عاملی در دسترس بودن و کیفیت غذا را یکی از ارکان امنیت غذایی معرفی کرد و ادامه داد: در ایران پس از ۴۲ سال سند ملی امنیت غذایی اخیرا در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد. کل تولید غذایی کشور ۱۲۵ میلیون تن است. این سند زمینه‌هایی را پیش بینی کرده است که این امنیت غذایی به یک اقتدار غذایی تبدیل شود و سبد تولید مواد غذایی کشور به ۲۲۵ میلیون تن برسد که این امر خروج از بحران غذایی را برای ایران به ارمغان می‌آورد.
رئیس انجمن مطالعات جهان در ادامه، تداوم نابرابری‌های جهانی را به گونه‌ای توصیف کرد که طرح‌هایی که کاهش فقر را تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی می‌کردند همه با شکست مواجه شدند. به گفته وی ۱.۷ میلیارد نفر از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می کنند که تورم از دستمزد افراد بیشتر است. امروزه شاهدیم که در اروپا میلیون‌ها نفر برای دریافت غذای مجانی و پرداخت قبوض به کلیسا مراجعه می‌کنند. بیش از ۸۲۰ میلیون نفر در حال حاضر گرسنه هستند. ۳۳۹ میلیون نفر نظیر مردم یمن با وضعیت مالی بغرنجی روبرو هستند. به اعتقاد وی، مسائل اجتماعی و فرهنگی از چالش‌های بزرگ هستند. یکی از آنها افزایش تعصبات قومی و قطبی شدن و گسترش فضای پوپولیسم اجتماعی است. او افزود: در ارتباطات بین فرهنگی وقتی تعصبی شکل می‌گیرد انحصار ذهنی به وجود می‌آید که فرد فقط بر اساس منابع ذهنی خودش با دیگران مواجه می‌شود. جداسازی‌های اجتماعی و درگیری‌های اجتماعی افزایش می‌یابد. مثلاً اگر ملتی ارتباطات چندفرهنگی ضعیفی دارد دچار تعصبات فکری می‌شود و گاهی آگاهانه جریان‌هایی در فضای جهانی به وجود می‌آید که افراد نسبت به هم کینه‌توزانه رفتار می‌کنند و این منشا جنگ می‌شود.
 به بیان وی، آمارهای بسیار نگران کننده‌ای در این حوزه‌ها وجود دارد. بر اساس تخمین OECD تا سال ۲۰۲۰، ۱.۸ میلیارد نفر یا ۲۳ درصد از جمعیت جهان در بسترهای شکننده اقتصادی و سیاسی زندگی می‌کنند که این عدد به ۲.۲ میلیارد نفر یا ۲۶ درصد از جمعیت جهان تا سال ۲۰۳۰ افزایش می‌یابد. عاملی افزایش ناامیدی و افسردگی را یکی از مسایل بغرنج اجتماعی در جهان قلمداد کرد و گفت: افسردگی فقط ناشی از فقر نیست، بلکه نتیجه افزایش تنش‌های اجتماعی مدرن در کشورهای پیشرفته است. طبق آمار سازمان جوانان هاروارد ۵۱ درصد از جوانان آمریکا احساس ناامیدی را تجربه کرده‌اند. او با اشاره به آمار موسسه‌ای دیگر گفت: در سال ۲۰۲۰ از هر سه نفر خانم یک نفر و از هر ۵ نفر آقا یک نفر تا سن ۶۵ سالگی تنش افسردگی را تجربه کرده‌اند. بحران‌های مرتبط با سلامت مسئله بزرگی است. اگرچه همه سعی می‌کردند با وضعیت کرونا خود را تطبیق دهند ولی مسائل و افسردگی ناشی از آن هنوز وجود دارد.
 این استاد ارتباطات دانشگاه تهران سپس با اشاره به وضعیت سنی جمعیت در ایران گفت: تا سال ۲۰۲۵ افراد بالای ۶۰ سال در ایران به ۹ میلیون نفر رسیده‌اند. افراد بالای ۶۵ سال ۵ میلیون نفر هستند که در اشل ۴.۵ درصد هستیم. در دنیا افراد بالای ۶۵ سال بالای ۸۴۰ میلیون نفر هستند که ۱۱ درصد از جمعیت جهان و ۲۱ درصد از جمعیت اروپا در گروه سنی بالا قرار داشته و نیازمند توجه بسیار هستند.
وی برنامه‌ریزی در حوزه مدیریت اجتماعی و توجه به همه رده‌های سنی را ضروری دانست و با ناخرسندی ادامه داد: احتمال بروز بیماری‌های همه‌گیر جهانی در ۲۵ سال آینده از جنس کرونا پیش‌بینی می‌شود. سپس در زمینه بحران های جهانی به مقوله سلامت و مدیریت آن اشاره کرد و درباره الگوهای مصرف داروهایی نظیر آنتی‌بیوتیک و آنتی‌هیستامین گفت: موادی در آنتی هیستامین وجود دارد که سرطان‌زاست و نباید با کوچکترین حساسیت مصرف شوند. او به ارائه آمارهای دیگری در زمینه سلامت پرداخت و گفت: بر اساس پیش‌بینی کارشناسان، افزایش سطح بیماری‌های غیرواگیردار در سال ۲۰۴۰، باعث ۸۰درصد مرگ و میرها در کشورهای کم درآمد می‌شود. این رقم در سال ۱۹۹۰، ۲۵ درصد بوده است. بیماری‌های روانی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. بار اقتصادی بیماری‌های روانی طی ۲۰ سال آینده بیش از ۱۶ تریلیون دلار پیش بینی می شود. این در حالی است که GDP دنیا ۸۷ میلیون دلار است و حجم سنگینی از بیماری‌های جدید وارد زندگی بشر شده که بخش بسیار مهم آن ناشی از مسائل اجتماعی است.
رئیس انجمن آخرین چالش جهانی را جریان‌های مرتبط با سلطه نرم معرفی کرد و توضیح داد: در این جریان، فرد به نوعی زندگی کشیده می‌شود که برایش مضر است و به صورت ناآگاهانه یا حتی خودآگاهانه به سمت مخاطره می‌رود. در فضای سایبری حجم سنگینی در حدود ۴۰درصد داده‌ها غیرواقعی هستند که تولید رفتار می‌کنند. او حقه‌های تبلیغاتی را از آن جمله دانست و گفت: این حقه‌ها از زمان هیتلر تا به امروز ادامه دارد.
وی پس از اشاره به چهار چالش اصلی به صورت گذرا، به علت ضیق وقت از پرداختن به چالش‌های فضای سایبری امتناع کرد و به ارائه گزارشی از روند کار انجمن در سه سال گذشته پرداخت. بر این اساس، حاصل عملکرد این سال‌ها از نظر کمی و با شاخص های کمیسیون، کسب گرید B برای سال های ۹۸، ۹۹، ۱۴۰۰ است. همچنین انجمن دوره های آموزشی زیر را در سه سال گذشته برگزار کرده است:
  • دوره های آموزش زبان ژاپنی از تابستان ۱۳۹۹ تاکنون
  • کارگاه های تجارت بین الملل (ترکیه، عراق،‌روسیه، هند، چین و قطر)
  • کارگاه ارجاع نویسی در مقالات علمی
  • دوره عالی تخصصی دیپلماسی عمومی (با بیش از ۱۰۰ شرکت کننده)
  • مشارکت در برگزاری دوره عالی دیپلماسی سلامت
  • مشارکت در برگزاری دوره عالی دیپلماسی ورزشی
از جمله نکات برجسته در برگزای کارگاه های تجارت بین الملل مکاتبات وسیعی بود که با سازمان های درگیر در بحث تجارت و تجارت انجام شد و باعث گسترش دامنه موضوعی فعالیت انجمن به مبحث تجاری «شناخت بازار رقابتی کشورهای جهان برای کمک به دانش افزایی تجار داخلی» شد؛ از جمله سازمان توسعه تجارت، مرکز آموزش اتاق بازرگانی تهران، موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی، مرکز آموزش های بازرگانی،‌ کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی ICC،‌ مرکز امور اصناف و بازرگانان، موسسه آموزشی پژوهشی و دانشگاه علمی کاربردی اتاق ایران،‌ سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران،‌ سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران،‌ مرکز توسعه تجارت الکترونیکی،‌ سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران،‌ مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان مدیریت صنعتی،‌ وزارت اقتصاد و دارایی،‌ شورای عالی مناطق آزاد تجاری،‌ دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی،‌ معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه،‌ معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری،‌ وزارت صمت،‌ موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی،‌ مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری،‌ سازمان خصوصی سازی و ... .
همچنین، سلسله نشست های «همه‌گیری کرونا وتحولات جهانی در عصر کرونا و پساکرونا» با تمرکز بر پیامدهای شیوع بیماری و مسائل جهانی مترتب بر آن و پذیرفتن این حقیقت که ناچاریم با وجود این بیماری به زندگی اجتماعی خود ادامه دهیم، برگزار شدند. در مجموع در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ ، پانزه جلسه به صورت مجازی با موضوعات زیر برگزار شد:
  1. روندها و راهبردهای جهانی کسب و کار در سال ۲۰۲۱ (متأثر از بحران کرونا و مبتنی بر تجارت قدرت‌های  اقتصادی)
  2. سیاست و اقتصاد بین‌الملل در عصر کرونا
  3. کرونا،  انرژی‌های پاک و اهداف توسعۀ پایدار
  4. اینفودمی در دوران کرونا
  5. شهر مجازی، شهر پاکیزه: تحول مفهوم «شهر» و الگوی مطلوب شهر در دوران کرونا و پساکرونا
  6. کسب و کار در عصر کرونا و پساکرونا: ریسک‌ها و راهبردهای پیش‌روی ایران در ۱۴۰۰
  7. Covid-۱۹ Management in South Korea
  8. بازاندیشی کارکرد دولت‌ها در عصر کرونا و پساکرونا
  9. همه‌گیری کووید ۱۹: چالش‌ها و فرصت‌ها در سیاست خارجی و امنیتی مشترک اروپا
  10. تجربۀ آموزش از راه دور در پنج دانشگاه برتر آمریکا: ظهور ادبیات نوپدید پساکرونایی
  11. مدیریت کرونا در فرانسه: آسیب‌ها و سیاست‌ها
  12. ابعاد و پیامدهای اجتماعی ناشی از شیوع کرونا در جامعه به مثابۀ مخاطره‌ای جهانی
  13. امریکای لاتین در عصر کرونا و پساکرونا
  14. آسیب‌شناسی چالش‌های مدیریت کرونا در قارۀ آفریقا
  15. چالش‌های مدیریت و رهبری سازمانی درعصر پساکرونا
انجمن همچنین در برگزاری ۲۷ نشست با کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی همکاری داشته است که عناوین آنها به شرح زیر است:
  1. شبکه ها و رسانه‌های اجتماعی  در دهه دوم هزاره
  2. صیانت از محتوای فارسی در فضای مجازی
  3. روز جهانی اینترنت امن
  4. استعمار داده از طریق فناوری‌های همگرا در عصر پسا نئولیبرالیسم
  5. تحلیل روشمند سیر حرکت پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی
  6. سواد رسانه‌ای و سلبریتی‌گرایی نوجوانان ایرانی در شبکه‌های اجتماعی
  7. منظری متفاوت به فیلترینگ اینترنت: پالایش همگرای فرهنگی- ارتباطی فضای مجازی (پهفا(
  8. انقلاب فهم در افکارعمومی،فضای مجازی و بومی سازی علوم اجتماعی محاسباتی
  9. فرصت‌ها و چالش‌های آموزش برخط در نظام آموزشی دانشگاهی
  10. تاریخ رایانش
  11. جهانی شدن و معماری مسکن شهری در ایران؛ تغییر الگوهای فرهنگی، سبک زندگی و سرعت انتقال تکنولوژی
  12. مقدمه‌ای بر شناخت مطالب درست و نادرست در عصر شبکه‌های اجتماعی
  13. زیبایی‌شناسی قدرت و مقاومت در فضای مجازی: مقاومت دیجیتالی یا سرکوب مقاومت‌ها؟
  14. نگاهی فلسفی به رسانه‌های نوین
  15. سبک زندگی موبیتال در جامعه دانشجویی (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه‌های دولتی شهر تهران)
  16. مصرف نیابتی در اینستاگرام: جستاری انتقادی درباره کاربران ایرانی
  17. بوطیقا و زیبایی‌شناسی عاطفه در فرهنگ‌های دیجیتالی
  18. روان‌شناسی زرد در عصر شبکه‌های اجتماعی
  19. مقدمه‌ای بر سوگیری‌های شناختی و نقش آن در ارزیابی نادرست در زندگی و پژوهش
  20. کودکان عصر دیجیتال: تأملی در میانجیگری والدین
  21. مطالعات ارتباطات و رسانه‌های نوین
  22. نگاه واقعی- مجازی به مسئله تفکر مهندسی در معماری و شهرسازی ایران
  23. چشم اندازهای مصرف رسانه های اجتماعی؛ نگاهی تحلیلی به رابطه مصرف، کاربر و پلتفرم
  24. تجربه‌ی کاربران ایرانی در بزرگ ترین متاورس کره‌ی جنوبی: زپتو
  25. پلتفرمِ توییچ؛میدانی مهم و مؤثر در صنعتِ بازی­های دیجیتال
  26. شناسایی الگوهای رابطه بین باورهای دینی و اجتماعی مردم تهران و رفتار شبکه‌ای آنان در شبکه اینستاگرام
  27. تجربه کاربران در رسانه های اجتماعی
به علاوه، سخنرانی هایی در مباحث کشوری در سه سال گذشته برگزار شد که فهرست آنها به شرح زیر است:
  1. همسان‌سازی فرهنگی در مقابل چندفرهنگ‌گرایی؛ مطالعه موردی کشور نیوزیلند بعد از حمله تروریستی ۱۵ مارس
  2. بررسی استیضاح دونالد  ترامپ، رئیس جمهور آمریکا (همکاری با گروه مطالعات امریکای دانشکده)
  3. تمدن‌های حوزه اوراسیا: معرفی اندیشه و اثر
  4. معرفی و رونمایی از مجموعه کتاب سه جلدی تاریخ مصور آمریکا نوشته دکتر فاطمه شفیعی سروستانی
  5. روابط ایران و ترکیه از همسایگی تا روابط راهبردی؛ چشم‌انداز پیش‌رو (همکاری با دانشگاه مدنیت استانبول)
  6. بازتاب انقلاب اسلامی ایران در آثار اندیشمندان جهان (همکاری با جهاد دانشگاهی)
  7. بررسی پژوهش در حقوق بشر آمریکای شمالی: شناسایی موضوعات، منابع و روش پژوهش (همکاری با موسسه مطالعات امریکای شمالی و اروپا)
  8. آشنایی با نویسندگان و ادبیات ترکیه
  9. نشست تحلیل انتخابات ۲۰۲۳ ترکیه
در زمینه برگزاری همایش های علمی، انجمن در سه سال گذشته در همایش های زیادی به عنوان حامی حضور داشته و دو همایش سالیانه خود را نیز در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با عناوین «مطالعات چین» و «چشم انداز نظام قدرت بین‌الملل» برگزار کرده است. همایش مطالعات چین به صورت دوروزه در ۳۰ و ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ در دوران همه گیری کرونا و به صورت مجازی با دبیری دکتر بهزاد شاهنده و دکتر ناهید پوررستمی و همکاری اجرایی دکتر توحید اسدی برگزار شد. در این همایش از مجموع ۱۶۲ چکیده دریافتی از کشورهای مختلف در سه محور ابعاد بین‌المللی، مسیر اقتصادی و سیاسی و روابط ایران و چین، حدود ۷۰ چکیده به زبان های فارسی، انگلیسی و چینی برای ارائه پذیرفته شدند. در همایش «چشم انداز نظام قدرت جهانی» که در ۸ اسفند ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار شد نیز حدود ۲۰۰ چکیده به زبان های فارسی و انگلیسی دریافت شد که در سه محور جایگاه ایران، مباحث نظری نظام قدرت و مسائل کشوری و منطقه ای دسته بندی و نهایتا ۳۹ نفر موفق به ارائه مقالات خود در این همایش یک روزه شدند. دبیری علمی این همایش بر عهده دکتر محمد سمیعی و دبیری اجرایی آن با دکتر رحمت حاجی مینه بود. هر دو همایش سالیانه با رعایت ضوابط مرسوم از قبیل داشتن سایت اینترنتی، نشان ISC، مجموعه چکیده های الکترونیکی و به صورت ابرومند و در شرایطی برگزار شدند که انجمن های مرتبط به دلایل مختلف از جمله شیوع کرونا، اوضاع سیاسی اجتماعی نامناسب، محدودیت های مالی و غیره همایش های سالیانه خود را به تعویق انداخته بودند.
موضوع همایش سال ۱۴۰۲ انجمن در حوزه نقش فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در روابط بین الملل تعیین شده و اطلاعیه های آن پس از طی روال اداری در دانشگاه منتشر خواهد شد.
سایر همایش هایی که انجمن حامی مادی یا معنوی آنها بوده به شرح زیر است:
  1. دومین همایش بین المللی مطالعات ایران معاصر (۱۴۰۰)
  2. دومین، سومین و چهارمین همایش بین المللی صلح و حل منازعه (۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ برگزاری در ۸ و ۹ خرداد سال جاری)
  3. اولین همایش بین المللی مطالعات فرانسه در دوران معاصر (۱۴۰۲)
  4. نهمین، دهمین، یازدهمین و دوازدهمین همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت (۱۳۹۹، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲)
  5. سومین، چهارمین و پنجمین سمینار سواد رسانه ای و اطلاعاتی (۱۳۹۹، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱)
  6. همایش بین المللی تحولات بین المللی در عصر کرونا و پساکرونا (۱۴۰۰)
  7. همایش بین المللی بازنمود اپیدمی ها در ادبیات و سینما (۱۴۰۱)
  8. مشارکت در برنامه های هفته ترویج علمی ایران (۱۴۰۰- برگزار شده توسط انجمن ترویج علم)
دکتر عاملی همچنین از فصلنامه Journal of World Sociopolitical Studies که توسط انجمن با درجه ب از کمیسیون نشریات وزارت علوم منتشر می شود اشاره کرد و چاپ کتاب «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران: ظرفیت ها و راهبردها»‌ است شامل مجموعه مقالات همایش سالیانه انجمن در سال ۱۳۹۷ را نیز از جمله دستاوردهای انجمن برشمرد. دکتر عاملی همچنین به عقد تفاهم نامه همکاری با انجمن مالی ایران، انجمن دیپلماسی ایران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سه سال اخیر اشاره کرد.

پس از وی، بازرس محترم انجمن، خانم دکتر فریبا افکاری، ضمن سلام و خوشامدگویی به اساتید و اعضای پیوسته انجمن و نماینده محترم وزارت علوم به ارائه گزارش بازرسی سه سال گذشته پرداخت و گفت: در سال گذشته بخش‌های پژوهشی انجمن نظیر برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌ها به شکل کمی و کیفی بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی به عنوان کسی که به طور مستقیم با انجمن در ارتباط بوده است اذعان داشت: کمتر دانشکده‌ و انجمن علمی در دانشگاه تهران همچون دانشکده مطالعات جهان توانسته است در حوزه‌های مختلف ملی و بین‌المللی و منطقه‌ای با گستره موضوعی متنوع، موفق عمل کند. این تنوع از دوره‌های آموزش زبان ژاپنی گرفته تا برگزاری دوره‌های عالی دیپلماسی خاص که به همت دکتر شعرباف صورت گرفت، بسیار مطلوب بوده است. او در این باره ادامه داد: اهمیت دوره‌های عالی دیپلماسی به این جهت بوده است که ما را از حالت عمومی دیپلماسی و برگزاری دوره‌های نظری به صنعت مرتبط کرد و این از نقاط قوت انجمن بوده است که توانست با مراکز صنعتی مرتبط و به دانشکده اعتبار خاصی ببخشد.
یکی از مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته در انجمن به عقیده وی بخش سخنرانی‌ها است. تنوع در موضوع سخنرانی‌ها به ویژه مسائل روز از اهمیت زیادی برخوردار است. او همچنین آسیب‌هایی را متوجه برگزاری کارگاه‌ها دانست و خطاب به اعضای هیات مدیره گفت: لازم است اساتید بعد از کرونا همت مضاعفی در تداوم برنامه‌ها داشته باشند، هم به جهت کاربران دانشکده مطالعات و هم نگاه متخصصان بیرونی که از موسسات علمی دیگر با این حوزه مرتبط شده‌اند.
دکتر افکاری در مورد برگزاری همایش‌ها خاطر نشان کرد: به طور ثابت دو همایش سالانه نظیر همایش صلح و حل منازعه و مطالعات ایران در دانشکده با مشارکت انجمن برگزار می‌شود. همایش‌های جانبی دیگری نیز برگزار شده است که به شکل مستمر و مدیریت علمی در حال انجام است. به نظر وی یکی از نقاط ضعف فصلنامه این است که در جذب مقالات متنوع کمتر موفق بوده است. او همچنین یکی از مشکلات انجمن را مسئله اطلاع رسانی و روابط عمومی عنوان کرد و پیشنهاد داد: شاید لازم باشد ایمیل‌هایی برگشت خورده در شرایط ضعف اینترنت بررسی شود چراکه زیرساخت لازم برای اطلاع رسانی شایسته مورد نیاز است و پلتفرم ویژه ای باید برای اطلاع‌رسانی طراحی شود.
وی کارگروه‌های دکتر اطهری،‌دکتر حاجی مینه و دکتر دهقانی در گروه مطالعات ترکیه را مناسب توصیف کرد و گفت: شاید کارگروه‌های دیگری را بتوان تعریف کرد که نه فقط به شکل تلاش شخصی بلکه به شکل علمی‌تری ساماندهی شوند. او یکی از اتفاقات خوب حوزه انتشارات را انتشار کتاب چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران: ظرفیت ها و راهبردها با همکاری دکتر حدادی در انتشارات جهاد اندیشه بیان کرد و افزود: انجمن مطالعات جهان در حوزه ارتباط با انجمن‌های مرتبط خیلی خوب عمل کرده است.
او افزود: انجمن در حوزه مطالعات صلح، ترویج علم، حقوق و علوم سیاسی ارتباطات خوبی گرفته و با برخی وارد عقد تفاهم‌نامه شده است. به نظر وی ایجاد تفاهم‌نامه بیشتر از نقاط قوت انجمن خواهد بود. او عملکرد انجمن در زمینه برگزاری همایش‌های موضوعی را خیلی دقیق توصیف کرد و گفت: همایش اخیر مطالعات فرانسه که با همت آقای دکتر حسینی برگزار شد با استقبال خوبی روبرو بود. وی به دانشجویان پیشنهاد کرد حضور فعال‌تری در انجمن داشته باشند. یکی از رزومه‌های دانشجویی در جهان انجام کار داوطلبانه است که در ایران مورد توجه قرار نمی‌گیرد و باید این بخش را تقویت کرد. دانشجویان می‌توانند در قالب انجمن‌های دانشجویی با انجمن مطالعات جهان رابطه بهتری برقرار نمایند. او به عنوان نکته آخر گفت: کارگروه ثابت انجمن باید برنامه‌ریزی های ۵ساله و ۱۰ساله داشته باشد. شاید به این ترتیب بتوانیم در پایان هر فصل خروجی‌هایی در حوزه انتشارات داشته باشیم. سپس ابراز امیدواری کرد انتخابات پرشوری برای تعیین هیئت مدیره جدید انجمن انجام شود.
سخنران بعدی برنامه، دکتر رضا دهقانی، خزانه دار انجمن بود. وی گزارش و تراز مالی سال ۱۴۰۱ انجمن را قرائت کرد که به تصویب حضار رسید. در ادامه برنامه، اسناد بلندمدت ده ساله، پنج ساله و بین المللی انجمن به تایید حاضران رسید. همچنین، حق عضویت اعضای دانشجویی در دوره جدید ۱.۰۰۰.۰۰۰ ، اعضای وابسته ۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال و اعضای پیوسته ۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعیین شد. روزنامه اطلاعات نیز به عنوان روزنامه رسمی انجمن معین شد.

در بخش بعد، دکتر عاملی به نمایندگی از هیات مدیره انجمن، به رسم سپاسگزاری از زحمات مسئولان محترم روابط عمومی، مرکز خدمات رایانه ای و همچنین امور سمعی بصری دانشکده مطالعات جهان بابت زحمات در برگزاری نشست های مجازی انجمن در سه سال گذشته، با اهدای لوح تقدیر از خانم ها زهرا جلال زاده، سمانه شفیعی و آقای رضا شجاعی تشکر کرد.

آخرین بخش مراسم، انتخابات هیات مدیره و بازرسان بود. در این بخش، افراد زیر برای عضویت در هیات مدیره انجمن نامزد شدند: دکتر سعیدرضا عاملی، دکتر ساسان کریمی، دکتر یونس شکرخواه، دکتر اسدالله اطهری، دکتر رحمت حاجی مینه، آقای عباس بیات، دکتر توحید اسدی،‌ دکتر محمود حدادی، دکتر زهره خوارزمی، دکتر زینب قاسمی طاری، دکتر مازیار مظفری. همچنین برای بازرسی، آقایان دکتر رضا دهقانی و دکتر مهدی لکزی اعلام آمادگی کردند.
در پایان، پس از شمارش آرا، نتایج به شرح زیر اعلام شد:
دکتر سعیدرضا عاملی ۵۲ رای، دکتر یونس شکرخواه ۴۶ رای، دکتر اسدالله اطهری ۴۲ رای، دکتر رحمت حاجی مینه ۳۳ رای، دکتر توحید اسدی ۳۳ رای، دکتر ساسان کریمی ۲۷ رای، دکتر زینب قاسمی طاری ۳۰ رای، دکتر زهره خوارزمی ۲۹ رای، دکتر مازیار مظفری ۲۶ رای،‌آقای عباس بیات ۱۷ رای، دکتر محمود حدادی ۶ رای
با توجه به آیین نامه برگزاری مجامع عمومی انجمن ها مبنی بر ممنوعیت حضور بیش از ۳ نفر از یک دانشگاه در هیات مدیره، دکتر زهره خوارزمی جای خود را به دکتر ساسان کریمی داد و هیات مدیره جدید به شرح زیر اعلام شد:
دکتر سعیدرضا عاملی (دانشگاه تهران)، دکتر یونس شکرخواه (دانشگاه تهران)، دکتر اسدالله اطهری (مرکز مطالعات خاورمیانه)، دکتر رحمت حاجی مینه (دانشگاه آزاد)، دکتر توحید اسدی (جهاد دانشگاهی)، دکتر ساسان کریمی (دانشگاه شهید بهشتی) (عضو علی البدل) و دکتر زینب قاسمی طاری (دانشگاه تهران) (عضو علی البدل)
برای بازرسی انجمن نیز آقایان دکتر رضا دهقانی و دکتر مهدی لکزی به ترتیب ۶۴ و ۵ رای کسب کردند که به عنوان بازرسان اصلی و علی البدل برای سک دوره سه ساله انتخاب شدند.
مجمع در ساعت ۱۶:۳۰ و با عکس یادگاری حضار و اعطای تقدیرنامه به اعضای هیات مدیره سابق پایان یافت.


 



 



 


دفعات مشاهده: 213 بار   |   دفعات چاپ: 33 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb