نشست «آفرو-ایرانی ها و نقش مشارکت گونه آنها در توسعه فرهنگی سواحل جنوبی خلیج فارس» برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1398/2/3 | 
دکتر پدرام خسرونژاد، مدیر دپارتمان مطالعات ایران‌شناسی و خلیج‌فارس، دانشگاه ایالتی اوکلاهما، به دعوت گروه مطالعات آفریقای مرکزی و جنوبی و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان در روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان درباره «آفرو-ایرانی‌ها و نقش مشارکت‌گونه آن‌ها در توسعه فرهنگی سواحل جنوبی ایران» سخنرانی کرد.
دکتر امیربهرام عرب‌احمدی، مدیرگروه مطالعات آفریقای مرکزی و جنوبی، ضمن معرفی دکتر خسرونژاد، در خصوص سوابق حضور آفریقاییان در ایران از زمان پس از اسلام تا کنون و تأثیر فرهنگی ایرانیان بر آفریقاییان ساکن در ایران- به‌خصوص در تهران، شیراز و جنوب- و تأثیر آفریقاییان بر فرهنگ ایرانیان- به‌خصوص در جنوب به‌دلیل تشابهات فرهنگی و آب‌وهوایی بیشتر- مقدمه‌ای بیان داشت.
دکتر خسرونژاد با نمایش عکس و مستندات تصویری به‌خصوص از دوران قاجاریه و بیش از همه در دوره ناصرالدین شاه قاجار، حضور آفریقاییان در ایران را در قالب برده، غلام، کنیز، دده، دایه، خواجه و نظایر آن به نمایش گذارد. به باور وی گرچه برده‌داری در ایران با مفهوم غربی آن کاملاً متمایز و متفاوت است، با این حال این قوم از طریق کشتی‌های برده‌داری که در جنوب ایران برای انتقال بردگان به سایر نقاط دنیا پهلو می‌گرفته‌اند و از شبه‌جزیره عربستان به ایران راه‌یافته‌اند.
این استاد مطالعات ایران‌شناسی، عکس را میراث فرهنگی ملموسی خواند که در کنار مستندات نوشتاری، مدارک تاریخی معتبری برای پژوهشگران در حوزه‌های مختلف محسوب می‌شود. وی پوشاک، خوراک، آداب و سنن و مراسم بومی و محلی، زبان، گورستان‌ها و نقش و نگارهای روی سنگ گورها را از دیگر منابع مفید خواند که بسیاری از آن‌ها در عکس‌های تاریخی منعکس شده است.

دفعات مشاهده: 1816 بار   |   دفعات چاپ: 326 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb