انجمن های علمی مطالعات آمریکا و مطالعات جهان نشستی را تحت عنوان «جریانشناسی دیپلماسی عمومی آمریکا؛ ساختارها و کارگزاران» را به همراه رونمایی از کتاب دکتر فواد ایزدی تحت عنوان «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران» در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ در دانشکده مطالعات جهان برگزار کردند..
در این نشست آقای رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات دیپلماسی عمومی، دکتر حسام الدین آشنا، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و دکتر فؤاد ایزدی، عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند.
دکتر حسام الدین آشنا به هویت ملی و اهمیت دیپلماسی عمومی به عنوان روایتی که یک ملت از خود به دیگران عرضه می کند اشاره و تأکید کرد: ایالات متحده با وجود رکورد بالاترین تعداد جنگ ها و بیشترین جنایات بشری تاکنون توانسته است با دیپلماسی عمومی قوی وجهه نسبی خود را در جامعه بین الملل حفظ کند. بر عکس ایران با انسانی ترین رکورد و دموکرات ترین رکورد منطقه ای همچنان تحت فشارهای بین المللی است و نیاز دارد دیپلماسی عمومی خود را تقویت کند
.
آقای مهمان پرست به مقایسه دیپلماسی عمومی مدل آمریکایی و اسلامی پرداخت و دیپلماسی عمومی مدل آمریکایی را عاری از تقوا و خدا ترسی توصیف کرد. وی اظهار داشت: مدل آمریکایی سیستمی است که در آن هدف وسیله را توجیه می کند و عمدتا این هدف با شیوه های تخریبی، تفرقه انداز و رویکردهای واگرایانه تأمین می شود. در حالی که دیپلماسی عمومی اسلامی مبتنی بر خدا ترسی است و رویکردی تبیینی، بشر دوستانه و اتحاد آور است.
در پایان دکتر ایزدی به فرایند و سوالات اصلی کتاب دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
وی با اشاره به کتاب«دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران» گفت: در کتاب حاضر ۱۸۰ موسسه اعم از اتاق های فکر و موسسات مطالعاتی و ۲۷۰ استاد و فعال سیاسی که در این حوزه فعال هستند مورد بررسی قرار گرفته اند.
دکتر ایزدی همچنین پیشنهاد کرد که با توجه به امکان اعمال دیپلماسی عمومی ایران در آمریکا که پتانسیل های فراوانی دارد جا دارد که این موضوع در محافل آکادمیک مورد مطالعه و تبیین قرار گیرد.
آلبوم عکس های این نشست