انجمن ایرانی مطالعات جهان- اخبار انجمن 7
نشست«مهاجران در اسرائیل؛زمینه ها و فرصت ها» برگزار شد.

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/11/23 | 
نشست «مهاجران در اسرائیل؛زمینه ها و فرصت ها»

 

 
نهمین نشست از سلسله نشست های کارشناسی با عنوان «مهاجران در اسرائیل؛زمینه ها و فرصت ها» ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ با سخنرانی دکترعلیرضا سلطانشاهی،دکتر طاهره گودرزی، دکتر جواد شعرباف، دکتر علیرضا مجیدی و دکتر احسان اعجازی برگزار شد.
نهمین نشست از سلسله نشست های کارشناسی با عنوان «مهاجران در اسرائیل؛زمینه ها و فرصت ها» ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ با سخنرانی دکترعلیرضا سلطانشاهی،دکتر طاهره گودرزی، دکتر جواد شعرباف، دکتر علیرضا مجیدی و دکتر احسان اعجازی برگزار شد.


بر اساس داده‌های سال ۲۰۲۰، یهودیان بیشترین پراکندگی را در مقایسه با سایر گروه‌های مذهبی دارند و حدود ۲۰ درصد از آن‌ها در خارج از کشور محل تولد خود زندگی می‌کنند. این پراکندگی به‌ویژه به دلیل آزار و تبعیدهای تاریخی، فرصت‌های اقتصادی، و سیاست‌های مهاجرتی اسرائیل ایجاد شده است. یهودیان در طول تاریخ به دلیل جنگ‌ها و آزارهای مختلف به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند، و اسرائیل به‌عنوان مقصد اصلی مهاجران یهودی، سیاست «قانون بازگشت» را برای جذب یهودیان از سراسر جهان اعمال کرده است. مهاجرت یهودیان به اسرائیل از کشورهای مختلف نظیر ایالات متحده، فرانسه، روسیه، و مراکش در جریان است. با توجه به اینکه سایر گروه‌های مذهبی مهاجرت کمتری دارند، پراکندگی یهودیان به دلیل تاریخ طولانی دیاسپورا و تلاش‌های مهاجرتی اسرائیل بیشتر از دیگر ادیان است. مهاجرت یهودیان به اسرائیل از جنبه‌های مختلفی نظیر بهبود هویت ملی و ایجاد همبستگی در جامعه اسرائیلی برخوردار است. سیاست‌های اسرائیل در جذب مهاجران از کشورهای مختلف مانند روسیه، اوکراین، فرانسه، و اتیوپی به شدت دنبال می‌شود، اما مهاجران با چالش‌های فرهنگی و اجتماعی زیادی از جمله تبعیض‌های نژادی و مشکلات ادغام مواجه هستند. برخی مهاجران، به ویژه یهودیان اتیوپیایی، با تبعیض مواجه‌اند، و نابرابری‌های اجتماعی در جامعه اسرائیل تشدید می‌شود. این مهاجرت‌ها به رژیم صهیونیستی می‌تواند فرصت‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند. ایران می‌تواند از شکاف‌های اجتماعی و فرهنگی در اسرائیل بهره برده، به‌ویژه با تعامل با کشورهای مبدأ مهاجران و دامن زدن به نارضایتی‌های داخلی در میان مهاجران. ایران همچنین می‌تواند از این فرصت‌ها برای تقویت حقوق فلسطینیان و ساختار سیاسی ضد صهیونیستی بهره‌برداری کند. افزایش جمعیت مهاجر در سرزمین‌های اشغالی می‌تواند تأثیرات زیادی بر روابط بین‌المللی و سیاست خارجی کشورها داشته باشد، به ویژه کشورهایی که اتباع آن‌ها در اسرائیل زندگی می‌کنند. این مهاجران می‌توانند بر سیاست‌های داخلی اسرائیل و تعامل آن کشورها با ایران و مسئله فلسطین تأثیرگذار باشند.
نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی مطالعات جهان:
http://iwsa.ir/find-1.1202.1303.fa.html
برگشت به اصل مطلب