انجمن ایرانی مطالعات جهان- اخبار انجمن 7
نشست امریکا در دولت دوم اوباما برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

  نشست تخصصی «تحلیل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ آمریکا و دولت دوم باراک اوباما در آمریکا» با تاکید بر چشم انداز روابط آمریکا و جهان اسلام روز دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۱ از سوی انجمن ایرانی مطالعات جهان و دانشکده مطالعات جهان در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.

AWT IMAGE

  در این نشست دکتر «محمد العاصی» امام جمعه واشنگتن، «امام عبدالعلیم موسی» امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن و «مرضیه هاشمی» مجری شبکه پرس‌تی‌وی به سخنرانی پرداختند .

  موضوعاتی چون نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و به حاشیه رانده‌شدن احزاب سوم، نقش پول در روند این انتخابات و وضعیت جامعه مسلمانان در آمریکا در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

AWT IMAGE

  در بخش آغازین این نشست محمد العاصی، امام جماعت سابق مرکز اسلامی واشنگتن و پژوهشگر نخستین تفسیر انگلیسی قرآن در آمریکا توضیحاتی درباره شرایط و فضای حاکم بر انتخابات آمریکا و همچنین وضعیت مسلمانان در این فضای سیاسی ارائه داد. العاصی در ابتدا با اشاره مختصر به نحوه برگزاری انتخابات در آمریکا و شرایط شرکت در این انتخابات گفت: نظام سیاسی در آمریکا دو حزب اصلی دارد که هر چهار سال یکبار برای کسب کرسی ریاست جمهوری رقابت می کنند. بر اساس آماری که دو سال پیش جمع آوری و منتشر شده است، آمریکا در حال حاضر حدود ۳۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد کسانی که در رأی گیری شرکت می کنند حدود ۱۱۰ میلیون نفر هستند. در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از واجدین شرایط در رأی گیری و انتخابات آمریکا شرکت می‌کنند که یکی از دلایل آن این است که مردم از نظام سیاسی حاکم خسته شده اند و یا هیچ اعتمادی به آن ندارند .

AWT IMAGE

  وی در ادامه با تأکید بر اینکه فضای سیاسی بسته حاکم بر جامعه آمریکایی اجازه مطرح شدن احزاب دیگر و حتی حزب سوم در انتخابات این کشور را نمی دهد، گفت: از سوی دیگر در آمریکا احزاب سیاسی دیگری به جز جمهوریخواهان و دموکرات‌ها نیز هستند که به هیچ عنوان از فرصت برابر برای شرکت در انتخابات برخوردار نیستند و اصلا به آنها اجازه شنیده شدن داده نمی‌شود . امام جمعه سابق مرکز اسلامی واشنگتن یکی از مشکلات احزاب دیگر جز جمهوریخواهان و دموکرات ها در آمریکا برای شرکت در انتخابات این کشور را اینگونه عنوان کرد: برای شرکت در انتخابات آمریکا، رأی دهندگان باید ثبت نام کنند و این خود یکی از عواملی است که آنها را از شرکت کردن در این روند دلسرد می کند. علاوه براین، کسانی که ثبت نام می کنند تنها می توانند با عنوان دموکرات یا جمهوریخواه یا نهایتا فرد مستقل ثبت نام کنند و اعضای دیگر احزاب این حق را ندارند تا با نام حزب خود برای شرکت در انتخابات ثبت نام کنند . وی همچنین با تأکید بر نقش و تأثیر پول و ثروت بر برگزاری انتخابات در آمریکا گفت: اگر شما به اندازه کافی هم ثروتمند باشید و بتوانید در تمام ایالت ها رأی کافی و امضای کافی جمع آوری کنید و با معیارهای هر ایالت نیز هماهنگ باشید و تمام این مراحل را پشت سر بگذارید تازه شاید بتوانید فقط اسما وارد رقابت های انتخاباتی شوید و این نقش پررنگ پول در برگزاری انتخابات در آمریکا تنها یکی از مشکلاتی است که کاندیداهای دیگر احزاب با آن مواجه هستند و البته مشکلات دیگری نیز وجود دارد .

AWT IMAGE

  وی در پایان اظهاراتش به نقش مسلمانان در عرصه سیاسی آمریکا اشاره کرد و گفت: متأسفانه مسلمانان در جامعه کنونی آمریکا از بقیه افراد جامعه عقب مانده اند و بر این باورند اگر بتوانند وارد حزب دموکرات و یا جمهوریخواه شوند وضعیت فرق خواهد کرد. این شاید ده ها سال پیش موثر بود اما هم اکنون دیگر نه، چرا که اکثریت مردم آمریکا هم اکنون در حال فرار کردن از این احزاب هستند و در مقابل مسلمانان برای وارد شدن به آنها تلاش می کنند.

AWT IMAGE

  در ادامه این نشست «امام عبدالعلیم موسی» امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن، بنیانگذار و رهبر سازمان «السابقون» و موسسه اسلامی «مبارزه با جنگ روانی صهیونیستی آمریکایی» گفت: ما مسلمانان نباید مانند غربی‌ها باشیم. ما باید با به چالش کشیدن آمریکا تجربه کسب کنیم، تجربه‌ای واقعی. در حال حاضر مشکل اصلی جامعه مسلمانان این است که هیچ تلاشی برای به چالش کشیدن آمریکا و غرب انجام نمی‌دهند و به همین دلیل است که آمریکا توانسته است تا کنون این گونه در جهان مطرح باشد . امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن در ادامه با تأکید بر اقتدار ایران با وجود شرایطی که غرب و آمریکا برای این کشور به وجود آورده‌اند و این کشور را مدام تحت فشارهای گوناگون قرار داده‌اند، گفت: در زمان جنگ عراق و ایران، رسانه‌های غربی و آمریکایی مدام سقوط ایران را پیش بینی می‌کردند، اما چه اتفاقی افتاد، ایران همچنان پابرجا و مقتدر است.

AWT IMAGE

     عبدالعلیم موسی همچنین به انقلاب اسلامی ایران و فشارهایی که از جانب غرب متحمل شده اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی همواره طی ۳۰ و اندی سال گذشته تقریبا هر روز خبر یک رسانه‌های غربی بوده است و همواره نیز بر این موضوع تأکید شده که انقلاب اسلامی ایران سقوط خواهد کرد، ایران در تمام این سال‌ها تحت فشارهای گوناگون بوده و تحریم‌ های سختی را نیز تجربه کرده است، اما آنچه مهم است این است که شما هنوز اینجا هستید. این به این معنا نیست که ایران کشوری کامل است اما به این معنا است که در این رقابت، ایران قهرمان جهان است. بنیانگذار و رهبر موسسه اسلامی مبارزه با جنگ روانی صهیونیستی-آمریکایی در پایان تأکید کرد: جمهوری اسلامی گرچه انقلاب را تجربه کرده، جنگ و تحریم را تجربه کرده است، اما می‌تواند یک الگوی اسلامی برای جهان مدرن باشد و به اعتقاد من ایران الگوی مقاومت و اقتدار است .

AWT IMAGE

  مرضیه هاشمی نیز از جمله مهمانان این نشست بود که وی نیز با اشاره به نقش رسانه‌ها در روند انتخابات آمریکا گفت که این رسانه‌ها با جانبداری از نامزد‌های دو حزب اصلی آمریکا، به بازتاب مشکلات مردم و معرفی نامزد‌های مستقل نمی‌پردازند . وی افزود: یک باور اشتباه در دنیا وجود دارد که رسانه‌های آمریکایی را رسانه‌هایی منصف و بی‌طرف نشان می‌دهند. این یک باور اشتباه است .

  هاشمی تصریح کرد:‌ نامزدهایی که وابسته به هیچ یک از احزاب جمهوری‌خواه و دموکرات نباشند، هیچ سهمی از رسانه‌های آمریکایی نخواهند داشت. جریان‌های اصلی رسانه مانند شبکه‌های ccn و nbc نماینده مردم آمریکا نیستند . وی با اشاره به اینکه رسانه‌های آمریکایی در همان مسیری حرکت می‌کنند که دولت و سیستم سیاسی آمریکا می‌خواهد، گفت که اخیرا نامزد‌های حزب سوم در مناظره‌ای در شبکه راشاتودی شرکت کردند اما حتی رسانه‌های اصلی آمریکا حاضر نشدند این موضوع را بازتاب دهند .

  هاشمی با اشاره به اینکه خبرنگاران و رسانه‌ها در آمریکا در عمل مستقل عمل نمی‌کنند، گفت: خبرنگارانی که همسو با جریان اصلی رسانه‌ای حرکت نکنند، از کار برکنار می‌شوند. اخیرا خبرنگار شبکه سی‌ان‌ان اظهارات منفی را علیه همجنسگرایی در شبکه توییتر مطرح کرده بود که برای چندین هفته از کار در این شبکه تعلیق شد و تنها با عذرخواهی توانست به کار خود بازگردد. لذا، این خبرنگار دفعه بعد دیگر درباره موضوع همجنسگرایی اظهارنظر نخواهد کرد .

  وی افزود: خبرنگاران تحقیقی که علیه دولت مطلب منتشر می‌کردند، کاهش یافته است؛ علت آن گسترش نفوذ شبکه تجاری رسانه‌هاست. آنها جزء سیستم آمریکا هستند و به خبرنگاران و روزنامه‌نگاران اجازه نمی‌دهند، مطلبی علیه سیستم منتشر کنند .

نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی مطالعات جهان:
http://iwsa.ir/find-1.1202.138.fa.html
برگشت به اصل مطلب