انجمن ایرانی مطالعات جهان- اخبار انجمن 7
سومین مجمع عمومی انجمن برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

  سومین مجمع عمومی سالیانه انجمن ایرانی مطالعات جهان برگزار شد.

  سومین مجمع عمومی انجمن ایرانی مطالعات جهان روز یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

  در این جلسه که با حضور هیات مدیره و جمعی از اعضای انجمن برگزار شد، ابتدا دکتر سعید رضا عاملی، رئیس محترم انجمن به ایراد سخن پرداخت. وی ضمن تشکر از زحمات اعضای هیات مدیره در طول سال گذشته به ارتقای رتبه انجمن از C به B اشاره کرد و گفت ارتقای جایگاه انجمن نیازمند همکاری همه اعضاست. ایشان در ادامه افزود: امروزه منطق و فرهنگ فضای مجازی به مشارکت درآوردن همگان و تبدیل مخاطب به کاربر است؛ کاربری که در تولید، توزیع و ویرایش محتوا مشارکت داشته باشد و این منطق باید در انجمن هم به کار گرفته شود.

AWT IMAGE

  استاد ارتباطات دانشگاه تهران اظهار داشت: در انجمن مطالعات جهان که به همت دانشکده مطالعات جهان تاسیس شده است موضوعات محوری مورد توجه عبارت از مطالعات کشوری، منطقه ای و بین المللی است. اما در عین حال حوزه های دیگری نیز برای مطالعه وجود دارد که نمی بایست از آنها غافل شد. وی برخی از این حوزه ها را صلح، انرژی و محیط زیست برشمرد و افزود امروزه در حوزه پارادایم های علم تغییراتی پدید آمده است و صحبت از "دانش یکپارچه" ( Integrative Knowledge ) می شود که درواقع همان نگاه بین رشته ای به مسائلی است که ابعاد متعدد پیدا کرده اند. دکتر عاملی سپس با اشاره به روند تاریخی طرح مبحث دانش یکپارچه که از دهه ۶۰ میلادی و در زمینه بازاریابی ظهور کرد، گفت: در این روند، تمرکز توجه در بازاریابی از فروش به کیفیت، تداوم بازار و سپس جستجوی هدف در همه جا تبدیل شد.

AWT IMAGE

  وی در ادامه، دومین پارادایم مطرح علم را "بایومیمتیک" ( Biomimetics ) دانست و گفت از آنجا که بنیان علم تجربی بر ابطال پذیری است، دانسته های دانشمند همیشه در معرض خطر ابطال توسط نظریات و قضایای جدید قرار دارند. اما در بایومیمتیک تاکید بر یافتن قواعد کلی تر است؛ به عبارت دیگر هستی دارای قواعدی است که اگر آنها را درک کنیم به قوانین اصلی تری در جهان رسیده ایم که ابطال پذیر نیستند. دکتر عاملی طرح چنین مطالبی در دنیای امروز را مقدمه رسیدن به بینشی توحیدی ارزیابی کرد و گفت تلاش برای کشف قوانین کلی جهان، بناچار انسان را به سوی شناخت خالق هستی هدایت خواهد کرد.

  عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان در ادامه صحبت های خود، سومین مبحث غالب روز را فضای مجازی دانست و گفت: به گزارش موسسه پیور روزانه ۱۱۲ میلیارد ایمیل در جهان ردوبدل می شود که چند برابر تعداد انسان های کره زمین است. دنیای مجازی به معنای واقعی به جهانی دوم بدل شده است تا جایی که به قولی از IOT ( Internet Of Things ) به IOE ( Internet Of Everything ) رسیده ایم. آمارها نشان می دهد تعداد وب سایت های جهان از ۳ میلیون در سال ۲۰۰۲ به ۷۰۰ میلیون در سال ۲۰۱۲ رسیده که افزایش چشمگیری است. وی همچنین به برخی ویژگی های فضای مجازی اشاره کرد و افزود در فضای مجازی نیز تلاش برای سلطه بر دیگران وجود دارد. اما در نظام توحیدی اصلا چنین تلاشی بی معناست چراکه استیلا اساسا ضد توحید است.

  رئیس انجمن مطالعات جهان، چهارمین پارادایم شایان توجه را تغییر در مفهوم ژئوپلیتیک دانست. به گفته وی اگر چه هنوز جغرافیا بر مسائل سیاسی و بین المللی تاثیر می گذارد با غلبه فضای مجازی به تدریج مفهوم مهم تری به نام تموپلیتیک جای آن را می گیرد و این بدان معناست که در مطالعات، موضوعات جایگزین محدوده های جغرافیایی می شوند.

  دکتر عاملی همچنین از تلاش مسئولان دانشکده مطالعات جهان برای تاسیس رشته مطالعات صلح خبر داد و تاکید کرد کار علمی در انجمن نیز باید بر این پارادایم ها متمرکز شود و این با مشارکت اعضا امکان پذیر است.

AWT IMAGE

  در ادامه جلسه، دکتر جواد شعرباف، مدیر اجرایی، گزارشی از عملکرد انجمن در طول یک سال گذشته ارائه کرد. بر این اساس انجمن در این مدت اقدام به برگزاری و مشارکت در چندین نشست و همایش کرده است که بسیاری از آنها با همکاری انجمن های دانشجویی انجام شده اند. دکتر شعرباف همچنین به چند دوره و کارگاه برگزار شده، از جمله کارگاه های ترکیه شناسی و کارگاه های مجازی، اشاره کرد و از اعضا، به خصوص اعضای دانشجویی، خواست در تداوم فعالیت های انجمن نقش فعالی داشته باشند. وی همچنین از اعضا خواست نظر خود را درمورد برنامه های آینده به اطلاع انجمن برسانند و با تکمیل فرم های نظرسنجی، انجمن را از نقاط قوت و ضعفش آگاه کنند.

AWT IMAGE

  سپس برخی از اعضای هیات مدیره انجمن از جمله دکتر موسوی جشنی (نایب رئیس)، دکتر پوررستمی (بازرس) و دکتر سلطانی نژاد، عضو هیات مدیره، به بیان مطالبی درخصوص اهداف و برنامه های انجمن پرداختند. دکتر موسوی جشنی نایب رئیس انجمن با اشاره به دستاوردهای انجمن تغییر موقعیت و جایگاه انجمن به مرتبه بالاتر را حاصل همگرایی اعضا و هیات مدیره دانست و بر استمرار این همکاری ها تاکید نمود. در ادامه جلسه دکتر پور رستمی با اشاره به برنامه های ارائه شده در جلسه گذشته برنامه اجرایی سال ۱۳۹۳ را در راستای برنامه های درازمدت انجمن برشمرد و از اعضای انجمن برای عملیاتی کردن این برنامه دعوت به همکاری نمود. دکتر سلطانی نژاد با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت های فضای مجازی برای فعالیت های انجمن به معرفی کارگاه های در حال برگزاری و برنامه ریزی شده در حوزه روابط بین الملل پرداخت. گفتنی است بسته های اهدایی در این جلسه علاوه بر برنامه اجرایی سال ۹۳ (شامل برنامه های بلندمدت ده ساله، پنج ساله و بین المللی انجمن) که در مجمع سال گذشته به تصویب رسیده، بود و برای اطلاع اعضای جدید در اختیار آنها نیز قرار داده شد و مورد تایید قرار گرفت.

  در پایان اعضا به تکمیل فرم های نظرسنجی درمورد فعالیت های انجمن در سال ۹۲-۹۱ پرداختند. جلسه با پذیرایی از حضار در ساعت ۱۷ خاتمه یافت.

آلبوم عکس های این نشست

نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی مطالعات جهان:
http://iwsa.ir/find-1.1202.385.fa.html
برگشت به اصل مطلب