انجمن ایرانی مطالعات جهان- اخبار انجمن 7
نشست پرسش و پاسخ با نمایدگان سازمان ملل برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

  نشست آشنایی با نمایندگی های سازمان ملل در ایران با حضور نمایندگان این سازمان روز دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

AWT IMAGE

  در این نشست که با استقبال دانشجویان همراه بود، ابتدا آقای گری لوئیس، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران، به تشریح ساختار و وظایف نمایندگی سازمان ملل در ایران پرداخت و گفت: ۴۰۰ کارمند سازمان ملل در این نمایندگی مشغول فعالیت در شش حوزه هستند که بیشتر فعالیت ها بر حمایت از بیابان زدایی، کاهش بلایای طبیعی، بهداشت و به ویژه حمایت از اقدامات مرتبط با حفاظت از محیط زیست بوده است .

  وی تعداد آژانس های فعال سازمان ملل در ایران را ۱۸ آژانس ذکر کرد و افزود: روابط و همکاری های ایران و سازمان ملل در حوزه های محل فعالیت خوب است و سازمان ملل تمایل دارد این همکاری ها بیشتر نیز بشود.

AWT IMAGE

  سپس آقای بالاسوبرامانیام مورالی، رئیس دفتر برنامه توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران، فعالیت ها و اقدامات دفتر متبوع خود را شرح داد.

  در ادامه خانم سودابه احمدزاده، معاون صندوق جهانی جمعیت در ایران، دستاوردهای ایران در حوزه بهداشت باروری را چشمگیر توصیف و تصریح کرد که به دلیل پیشرفت های ایران در حوزه بهداشت، بیشتر فعالیت های این صندوق بر جمعیت و توسعه متمرکز است که از برنامه های دولت ایران برای توسعه پایدار و حفظ ترکیب پویای جمعیت نیز هست که در حقیقت ما در این حوزه، دولت ایران را برای رسیدن به جمعیتی مناسب به منظور داشتن توسعه پایدار کمک می کنیم.

AWT IMAGE

  سپس دانشجویان به طرح پرسش های خود پرداختند و نمایندگان سازمان ملل در ایران به پرسش ها پاسخ دادند. آقای لوئیس در پاسخ به این پرسش که آمریکا از سازمان ملل به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند، گفت: همه کشورها علاقه دارند کارهای بین المللی و جهانی مشترک خود را با سازمان ملل که به نحوی نماینده کشورهای عضو است، پیش ببرند که آمریکا هم از این قاعده مستثنا نیست اما هیچ کشوری نمی تواند از سازمان ملل برای پیشبرد اهداف خود و ضرر رساندن به جامعه جهانی بهره برداری کند.

  وی ادامه داد: در سازمان ملل به ندرت در مورد مسئله ای اجماع کامل وجود دارد و حتی در شورای امنیت مواضع اعضا اغلب یکی نیست. سیاره ما با چالش های زیادی رو به روست که برطرف کردن آنها بیش از هر چیزی در دستور کار سازمان ملل است.

AWT IMAGE

  خانم احمدزاده نیز در تکمیل پاسخ به این پرسش اظهار داشت: سازمان ملل دو بخش عمده دارد: سیاسی و توسعه ای. بیشتر آژانس های زیرمجموعه سازمان ملل غیرسیاسی و توسعه ای اند و میزان موفقیت برنامه های آن بستگی به میزان مشارکت کشورهای عضو دارد. هرجا آژانس های سازمان ملل موفق بوده اند بی تردید ناشی از همکاری و کارایی آن کشور بوده است. مثلا در بحث برنامه های توسعه ای در حوزه های مختلف، این ایران است که تصمیم گیرنده و برنامه ریز اصلی است و آژانس ها در تحقق برنامه های خوب توسعه ای در چارچوب توسعه جهانی به آن کمک می کنند.

  آقای مورالی نیز در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره اقدامات آژانس متبوعش در ایران، گفت: ما با دولت ها کار می کنیم و میزان موفقیت ما به میزان همکاری و علاقه دولت ها بستگی دارد. مثلا در ایران در زمینه حفظ محیط زیست همکاری های بسیار خوبی داشته ایم که جلوگیری از خشک شدن دریاچه های ایران یکی از این برنامه ها بوده است.

AWT IMAGE

  آقای لوئیس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که چرا در سازمان ملل نمایندگان برخی کشورها علیه کشور دیگری سخنرانی می کنند و نظر می دهند، بیان داشت: همه کشورها می توانند درباره مسائل مربوط به سایر کشورها نظر بدهند. نماینده ایران هم درباره سایر کشورها و مسائل آنها نظر می دهد. این حقی است که همه کشورها در سازمان ملل از آن برخوردارند.

  هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران در پایان اظهار امیدواری کرد که لغو تحریم های غرب علیه ایران به زودی آغاز شود تا نمایندگی های سازمان ملل بتوانند با دسترسی به امکاناتی که تحریم ها آنها را محدود و غیرقابل دسترس کرده است، منشا خدمات بهتری برای کمک به موارد مورد نیاز باشند.

AWT IMAGE

  در پایان این جلسه، دکتر سید محمد مرندی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، با قدردانی از حضور نمایندگان سازمان ملل در دانشکده و اهدای هدایای دانشکده به آنان، در اظهارات کوتاهی گفت: باید میان بخش های سیاسی و غیرسیاسی سازمان ملل تفاوت گذاشت زیرا در موارد زیادی بخش های غیرسیاسی اموری را در دستور کار دارند که خدمت به بشریت محسوب می شود در حالی که بخش سیاسی آن اغلب در قالب شورای امنیت تصمیمات بسیار ظالمانه ای در مورد ملت های مظلوم جهان می گیرند. لذا آن تصمیمات و رفتارها را نباید به حساب کارکنان زحمتکش و انسان دوست سایر بخش ها گذاشت.

آلبوم عکس های این نشست

نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی مطالعات جهان:
http://iwsa.ir/find-1.1202.462.fa.html
برگشت به اصل مطلب