انجمن ایرانی مطالعات جهان- اطلاعیه ها
کارگاه «توسعه تجارت با عراق» برگزار می شود

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/7/14 | 
باسمه تعالی

انجمن ایرانی مطالعات جهان با همکاری دانشکده مطالعات جهان، با همکاری استادان دانشگاه، صاحب نظران و چهره های فعال سیاسی و اقتصادی، برگزاری دوره های آزاد تجارت بین الملل را در دستور کار قرار داده است. برگزاری دوره های مذکور با توجه به شرایط کنونی اقتصادی و با هدف توانمندسازی فعالان و بنگاه های اقتصادی برای ارزیابی فرصت ها و چالش های سرمایه گذاری در بازارهای بین المللی، بهره مندی از فرصت های موجود برای صادرات، بررسی جزئیات معاملات تجاری، بازاریابی و سودآوری روزافزون در بازارهای هدف و ارائه راهکارهای عملی برای عبور از تحریم ها مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به سیاست راهبردی اقتصاد مقاومتی و نیاز کشور به صادرات غیرنفتی از کلیه فعالان و صاحبان بنگاه های اقتصادی برای شرکت در این دوره ها دعوت به عمل می آید.
کارگاه اول: توسعه تجارت با عراق
توضیحات دوره

عراق با داشتن بالغ بر ۳۸ میلیون نفر جمعیت، ۱۴۵۸ کیلومتر مرز خاکی با ایران، گذرگاه‌ها و پایانه‌ها و بازارچه‌های مرزی متعدد با زیرساخت‌های نسبی، پیوندهای عمیق سیاسی دو جانبه در سطح ملی و همکاری‌ها و همبستگی‌های نزدیک در سطح استان‌های همجوار و قرابت تاریخی طولانی و عمیق و نزدیکی فرهنگی با کشورمان از ظرفیت بالایی برای صادرات محصولات ایرانی برخوردار است. عراق هم‌اکنون یکی از اعضای اصلی گروه اوپک است که میزان صادرات آن چیزی در حدود ۵ میلیون بشکه است. اقتصاد عراق بیشتر بر نفت و منابع طبیعی دیگر متکی است و صنایع عمده این کشور را صنایع نفتی و شیمیایی، منسوجات و پارچه، فراوری چرم و کالاهای ساختمانی تشکیل می دهد. عمده ترین صادرکنندگان کالا به عراق، کشورهای ترکیه، ایران، امریکا و کره جنوبی هستند. در سال ۲۰۱۷ ایران به عنوان یکی از سه شریک اول تجاری و اقتصادی عراق مطرح شد. در سال ۲۰۱۸ و بعد از آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران، برای نخستین بار ایران توانست رکورد ۹ میلیارد دلاری صادرات به عراق را ثبت کند و از ترکیه پیشی بگیرد و رتبه اول را در بازار عراق را بدست آورد.

 مهم ترین اقلام صادراتی ایران به عراق، انواع کاشی، سیمان سفید، کولر آبی خانگی، مواد شیمیایی، رب گوجه فرنگی، لوازم خانه داری و پاکیزگی، هندوانه تازه، انواع شیرینی جات، پیاز، موسیر، حیوانات زنده، انواع روغن‌های نباتی و حیوانی، انواع نوشابه‌ها، محصولات معدنی، محصولات شیمیایی، محصولات و مواد پلاستیکی، انواع پوست وچرم، کیف،  چوب، منسوجات و سنگ ساختمانی است. به گزارش سازمان توسعه تجارت، صادرات ایران به عراق طی سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۸ از ۲۷۶۲ به ۸۹۹۲ میلیون دلار رسیده است.

تجارت با عراق به دلیل شرایط خاص سیاسی و تنوع قومی مذهبی این کشور نیازمند آشنایی با شرایط اقلیمی، آینده سیاسی، تنوع قومی مذهبی و ساختار اقتصادی عراق است. کارگاه تجارت با عراق، با سرفصل های زیر، دانش موثری در اختیارعلاقه مندان به تجارت با عراق می گذارد:

  • باید ها و نبایدهای تجارت با عراق
  • کنترل و مدیریت صادرات بازار عراق
  • قوانین سرمایه گذاری و ثبت شرکت
  • تجارب تجارت با عراق
  • روان شناسی بازار عراق
  • وضعیت سیاسی کشور عراق و ریسک سرمایه گذاری
زمان: پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۹
مکان: دانشکده مطالعات جهان،‌ تالار ملل

ثبت نام در کارگاه:
برای ثبت نام در دوره، یکی از گزینه های زیر را انتخاب کنید. دوره همزمان به دو صورت حضوری و مجازی برگزار می شود. برای استفاده از تخفیف ها لازم است مدارک مثبته را آپلود کنید.
دوره حضوری عموم شرکت کنندگان                                                                          ۷.۰۰۰.۰۰۰ ریال

دوره حضوری (تخفیف برای ایثارگران)                                                                       ۵.۶۰۰.۰۰۰ ریال              

دوره حضوری (تخفیف برای اعضای انجمن)                                                               ۵.۹۰۰.۰۰۰ ریال

دوره حضوری (تخفیف برای معرفی شدگان از سوی اتاق های بازرگانی)                    ۴.۹۰۰.۰۰۰ ریال   

دوره مجازی                                                                                                             ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال
نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی مطالعات جهان:
http://iwsa.ir/find-1.1203.960.fa.html
برگشت به اصل مطلب