| تاریخ ارسال: 1403/9/13 |
«کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی در پژوهش های دانشگاهی» برگزار شد.
هفتاد و دومین نشست کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی؛ دو فضایی شدن جهان،با عنوان «کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی در پژوهش های دانشگاهی» برگزار شد.
هفتاد و دومین نشست کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی؛ دو فضایی شدن جهان، یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ با عنوان «کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی در پژوهش های دانشگاهی» برگزار شد.
دکتر علی شاکر، دکترای ارتباطات و پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی، در ابتدای کارگاه به معرفی چند نرم افزار و سایت در زمینه هوش مصنوعی نظیر Gemini, elicit.com, consensus, notebook LM, perplexity, researchrabbit.ai, پرداخت و در گفت: این ابزارها با عملکردی سریع قادر هستند فایل کتابی را به سرعت به زبان دیگری ترجمه کنند، متون را خلاصه یا فایل اکسلی را تحلیل کنند. افزون بر این، در صورت آپلود مقالهای در آنها میتوان مقالات مرتبط دیگری را یافت که بیشترین ارجاع را داشته اند. هوش مصنوعی notebook LM از جمله ابزارهای دارای کتابخانه مجازی است. این ابزار اطلاعات مختلف را به هم پیوند داده و مطلب مورد نیاز ما را استخراج میکند، همچنین با دربرگرفتن حدود ۱۶ هزار جلد کتاب می تواند بخش های مختلف کتاب را عنوان بندی کند. وی گفت: اگر doi مقاله ای را در هوش مصنوعی research rabbit.ai وارد کنید مقالات مرتبط را پیدا می کند مقالات مرتبط را پیدا می کند و به سرعت جزئیات بیشتری به ما می دهد. همچنین با آپلود فایل پی دی اف کتاب در آنها بهتر میتوان با عناوین کتاب ارتباط برقرار کرده و الگوهای جدیدتری را درک کرد چرا که هوش مصنوعی بر مبنای درک الگو کار میکند.
دکتر شاکر در ادامه کارگاه به طور عملی با چند نرمافزار هوش مصنوعی مبتنی بر موضوعات ارائه شده توسط شرکت کنندگان اطلاعاتی را استخراج کرد و به توضیح مفصل آنها پرداخت.
او در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از هوش مصنوعی تقلب است گفت: در واقع انسانها قواعدی را در قالب صفر و یک در بستر سیلیکون در ماشین وارد کرده و آنها بر اساس این قواعد کار میکنند. محل رعایت کمینه انرژی هم برای آن تعریف شده است. به همین دلیل مدام با الگوهای مختلفی روبرو میشویم. او در تعریف کمینه انرژی گفت: این قاعده در فیزیک یعنی هر چیزی تمایل دارد در جایی بایستد که کمترین انرژی را مصرف میکند.
این مدرس در بیان تفاوت های هوش مصنوعی با هوش انسان گفت: فهم و درک آن با انسان قابل مقایسه نیست. به ظاهر ممکن است حتی با انسان همدلی کند ولی هیچ آگاهی نسبت به آن ندارد. درجایی که ما در مواجهه با اشیا با آنها آشنا میشویم، هوش مصنوعی بر اساس قواعد اشیا را میشناسد.
به عقیدهای وی اگرچه این ابزار شما را هدایت می کند و به چارچوبی را برای پژوهشگر ترسیم می کند و کیفیت، عمق و سرعت کار را بالا میبرد، ولی به طور کامل نباید به آن اعتماد کرد. او تاکید کرد اگر بخواهیم هویت خود را حفظ کنیم لازم است با ابزارهای هوش مصنوعی آشنا و بتوانیم آنها را در اختیار بگیریم. او به دانشجویان پیشنهاد داد در دانشگاهها نحوه به کارگیری این ماشین را فرا بگیرند و در مرحله پایانی تدوین پایان نامه یا رساله از هوش مصنوعی استفاده کنند. این کارگاه با پرسش و پاسخ حاضرین در کارگاه خاتمه یافت.
مطالب مشابه
دفعات مشاهده: 61 بار |
دفعات چاپ: 13 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر