نشست چشم انداز روابط ایران و ونزوئلا در دوران مادورو برگزار شد

  نشست "بررسی چشم ‌انداز رابطه ایران و ونزوئلا در زمان ریاست جمهوری نیکلاس مادورو» روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ از سوی انجمن ایرانی مطالعات جهان در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

AWT IMAGE

  در این نشست آقای آمن هوتپ زامبرانو،سفیر جمهوری بولیواری ونزوئلا به ایراد سخن پرداخت.

  وی ضمن اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی در رابطه با اتفاقات رخ داده در یک ماه اخیر در ونزوئلا، هرگونه دخالت مقامات آمریکایی در امور داخلی این کشور را «ناشایست» خواند و اعلام کرد که مقامات ونزئلا هرگونه دخالت در امور این کشور را به شدت محکوم خواهند کرد .

AWT IMAGE

  سفیر ونزوئلا در رابطه با وضعیت کنونی آمریکای لاتین تصریح کرد: در حال حاضر کشورهای آمریکای جنوبی به سوی پیشرفت در حال حرکت هستند و با مقاومتی وصف نشدنی در برابر سلطه و هژمونی مقامات آمریکایی ایستادگی می کنند و اجازه نمی دهند مقامات آمریکایی بار دیگر دکترین مونروئه را پیاده کرده و افسار منطقه ما را در دست بگیرند و همچون گذشته افکار و امیال خود را بر ما تحمیل کنند

  بر اساس دکترین مونروئه که از سال ۱۸۲۳ در آمریکای لاتین مورد استفاده قرار گرفته است اگر شهروندان یا شرکت‌های آمریکایی مستقر درهریک از کشورهای آمریکای لاتین مورد آزار و اذیت قرار گیرند، آمریکا این اختیار را خواهد داشت تا برای حل این مسأله دخالتی مستقیم داشته باشد .

  سفیر ونزوئلا در تهران، پیشرفت و استقلال کشورهای آمریکای لاتین را مرهون زحمات و تلاش‌های هوگو چاوز، رئیس جمهور فقید ونزوئلا دانست و گفت: پرچم استقلال آمریکای لاتین در واقع توسط سیمون بولیوار برافراشته شد اما رهبر بولیواری ونزوئلا با الگو قرار دادن سیمون بولیوار سیاست‌های سوسیالیستی را پیشه راه خود قرار داد و در برابر ابرقدرت‌های جهان ایستادگی کرد و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نکرد .

  آقای آمن هوتپ زامبرانو، در رابطه با ریاست جمهوری چاوز افزود: فرمانده چاوز معتقد بود که تا به زمان به قدرت رسیدن وی در سال ۱۹۹۹ تمامی رؤسای جمهور پیشین تنها منافع خود را در نظر می گرفتند و دغدغه‌ای برای فراهم آوردن اسباب رفاه مردم را در سر نمی‌پروراندند.

AWT IMAGE

  وی در ادامه اضافه کرد: سیاست‌های اتخاذ شده توسط چاوز باعث شد تا آمریکای لاتین به قطبی قدرتمند بدل شود .

  سفیر ونزوئلا در تهران، در رابطه با آرمان‌های چاوزخاطر نشان کرد: سیاست‌های اتخاذ شده توسط چاوز یک هدف بزرگ و مشخص داشت و آن مبارزه با سلطه کشورهای غربی بود. او دغدغه ایجاد مدینه‌ای فاضله که هیچ قدرتی بر کشورهای دیگر برتری نجوید را در سر می‌پروراند.

  وی در رابطه با تمایل مقامات آمریکایی برای نظامی کردن مناطق آمریکای لاتین گفت: ما اجازه نخواهیم داد تا مقامات آمریکایی، کشورهای ما را با تجهیزات و نیروهای خود به حالت نظامی درآورند. این تنها اظهاراتی از سوی مقامات ونزوئلا نیست، برای نمونه می توان به مقامات اکوادور نیز اشاره کرد . کورئا در پاسخ به پیشنهاد مقامات آمریکایی برای نظامی کردن این کشور توسط نیروهای آمریکایی اعلام کرد که آیا شما مقامات آمریکایی به ما اجازه می دهید تا ما تنها منطقه فلوریدا را تحت نظارت نیروهای خود درآوریم؟

  آقای آمن هوتپ زامبرانو، همچنین در رابطه با سازمان‌های مختلف موجود در این منطقه اعلام کرد که سازمان‌هایی همچون مرکوسور، اوناسور، سلاک و دیگر سازمان‌های موجود در این منطقه که هریک به نوبه خود بخش اقتصادی، سیاسی منطقه آمریکای لاتین را تحت تاثیر قرار می دهند بدون اجازه و دخالت مقامات آمریکایی و با اراده و تمایل رهبران کشورهای مختلف این منطقه تاسیس شده و علی‌رغم مخالفت‌های مقامات آمریکایی چندین و چند سال است که به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند .

AWT IMAGE

وی تاسیس این سازمان‌ها را دسترنج چاوز دانست و تاکید کرد که این سازمان‌ها به فعالیت‌های این منطقه روح و جانی دوباره بخشیده ‌اند .

  سفیر ونزوئلا در تهران همچنین در رابطه با روابط ایران و ونزوئلا گفت : کشور ما هم در زمان چاوز و هم در حال حاضر تمایل زیادی برای گسترش روابط دوجانبه نشان می دهد. ایران و ونزئلا در بخش های مختلف همچون انرژی، تکنولوژی، کشاورزی، صنعت و دیگر زمینه ها دارای روابط گسترده‌ای هستند .

  وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران و ونزوئلا تنها دارای روابط نظامی هستند، اعلام کرد: روابط ایران و ونزوئلا به منظور ایجاد همبستگی و رفاه هر دو کشور پایه ریزی شده است. تهران و کاراکاس در زمینه‌های مختلف با یکدیگر در ارتباط هستند اما ما ادعای روزنامه آلمانی در مورد این مسئله که روابط ایران و ونزوئلا برای دستیابی به اهداف نظامی است را رد و محکوم می کنیم

  این دیپلمات ونزوئلایی در ادامه افزود: کشورهای غربی و اروپایی تنها به دنبال این هستند تا دیگران را به نقض حقوق بشر و دستیابی به تجهیزات نظامی برای استفاده‌های جنگجویانه متهم کنند، اما خود نمی دانند که در حال حاضر در کشورهای مختلف جنگ ایجاد کرده و روز به روز نیروهای خود در کشورهایی همچون سوریه، مالی، عراق، افغانستان را مجهزتر می‌کنند .

  وی همچنین گفت: ما برای برقراری رابطه با دیگر کشورها نیازی نداریم تا از کشورهای دیگر اجازه بگیریم. آمریکا و متحدانش می‌بایست بدانند که دموکراسی امری مطلق نیست. ما دموکراسی خود را داریم و شماها نیز دموکراسی خاص خود را دارید. ما به قانون اساسی شما احترام می گذاریم شما نیز موظف هستید تا به قانون اساسی کشور ما احترام بگذارید.اعلام می کنم که واژه ایران هراسی واژه مناسبی نیست زیرا ایران تا به امروز خود به هیچ کشوری حمله نکرده است و تنها در برابر تجاوز دیگر کشورها به دفاع از خود پرداخته است .

  آقای آمن هوتپ زامبرانو، همچنین به انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا اشاره کرد و اظهار داشت که تمامی کشورهای جهان ریاست جمهوری مادورو را به رسمیت شناخته‌اند جزمقامات آمریکا.

  وی همچنین نامه آخرین اظهارات چاوز در رابطه با مادورو را خواند و اعلام کرد که رهبر سوسیالیست ونزوئلا نیز در آخرین اظهارات خود از مردم ونزوئلا خواست است تا در صورت عدم توانایی ادامه زمامداری کشور نیکلاس مادورو را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا انتخاب کنند .

  سفیر ونزوئلا در تهران در پایان مجددا تاکید کرد که با تغییر ریاست جمهوری ونزوئلا، روابط ایران و این کشور تغییری نخواهد کرد و این دو کشور روابط دوجانبه خود را با یکدیگر افزایش خواهند داد .

  سخنرانی کاردار موقت کوبا

  دیگر سخنران این نشست خوزه فیدل پرس مولینا، کاردار موقت جمهوری کوبا درایران بود.

AWT IMAGE

  وی در این نشست ضمن اشاره به گسترش روابط ایران و کوبا در زمینه‌های مختلف همچون فناوری، پزشکی و ... در چند سال اخیر، آمادگی کوبا برای تسهیل روابط میان دو کشور را اعلام کرد. کاردار موقت جمهوری کوبا در رابطه با روابط این دو کشور اعلام کرد: در چند سال اخیر روابط کشور ما با ایران بسیار مستحکم شده است و ما درصدد برآمده‌ایم تا این روابط را بیش از پیش گسترش دهیم.

  خوزه فیدل پرس مولینا در ادامه افزود: پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران حاصل عدم وابستگی به غرب و نتیجه تکیه بر دانش بومی و تلاش دانشمندان ایرانی است.

  کاردار موقت جمهوری کوبا در رابطه با روابط ایران و کوبا خاطر نشان کرد: کوبا برای گسترش روابط دو جانبه با ایران از هیچ تلاشی دریغ نورزیده است، مقامات کوبا معتقدند که استحکام بخشی به روابط پارلمانی موجب تقویت روابط ایران و کوبا خواهد شد.

  لازم به ذکر است که ایران و کوبا از سال ۱۳۵۳ دارای روابط دو جانبه در زمینه های مختلف هستد. این روابط در سطح بین المللی نیز مطرح هستند.

AWT IMAGE

  در پایان به رسم یادگار هدایایی از طرف دانشکده مطالعات جهان به سخنرانان این نشست اهدا شد.


آلبوم عکس های این نشست



دفعات مشاهده: 6253 بار   |   دفعات چاپ: 1063 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 41 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb