همایش مقاومت، بیداری اسلامی و آزادی فلسطین با مشارکت انجمن ایرانی مطالعات جهان، نهادهای غیر دولتی حامی آزادی فلسطین و دانشگاه امام صادق (ع)روز دوشنبه ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۱ در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر دهشیری، دبیر همایش ، ضمن خیر مقدم به حضار با اشاره به نقش فرهنگ مقاومت در دفاع از کرامت و هویت اسلامی بر تبیین گفتمان آزادسازی فلسطین به عنوان نماد عزت خواهی مسلمانان تاکید کرد. وی همچنین شناخت فرصت ها و تهدیدهای پیش روی جهان اسلام در زمینه فلسطین را با توجه به امواج بیداری اسلامی در منطقه ضروری دانست. معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ در ادامه ضمن اشاره به برخی اقدامات انجام شده در سازمان فرهنگ از جمله تهیه نقشه راه آزادسازی فلسطین و تشکیل کمیته دائمی قدس از همه نهادهای مشارکت کننده در برگزاری همایش ازجمله انجمن علمی مطالعات جهان تشکر کرد.
در ادامه دومین سخنران همایش، دکتر خرمشاد ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با تاکید بر این نکته که خداوند مظلوم را در برابر ظالم رها نمی کند، به طرح چند سوال پرداخت. "چرا پس از گذشت ۶۰ سال هنوز برای طرح مساله فلسطین در خارج از فلسطین دورهم جمع می شویم؟ چرا این ظلم آشکار بین المللی بیش از ۶۰ سال دوام آورده است؟ چه کسانی در استمرار این ظلم نقش داشته اند؟ چرا غرب فلسطینیان رابه عنوان بشری که حقوق قابل دفاعی دارد نمی شناسد؟ اگر بخش کوچکی از همین اتفاق برای بخش کوچکی از جامعه غرب می افتاد، آنها همین واکنش را نشان می دادند؟"
دکتر خرمشاد ادامه داد: پاسخ به این چراها مقدمه پاسخ به سوال اساسی تری است که عبارت از این است که"چه باید کرد؟" به گفته دکتر خرمشاد، پاسخ این سوال "مقاومت" است. "قاعده این است که در برابر ظلم نباید سر خم کرد. زیرا ظلم سرطانی است که اگر جلوی ریشه دواندن آن گرفته نشود همه بشریت را از پا درمی آورد....در این سال ها استمرار مقاومت منجر به یک بیداری در جهان اسلام شده گرچه بعضی رهبران جنبش های اخیر خاورمیانه در ابتدا اندکی با محافظه کاری به این موضوع پرداختند، اما همچنان مساله اصلیشان است؛ چرا که مساله فلسطین برای جهان اسلام هویتی و حیثیتی است."
سومین سخنران همایش، دکتر شیخ الاسلام دبیر کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، ضمن تبریک روز قدس به حضار گفت: دو خط آبی روی پرچم اسرائیل نشاندهنده نیت بنیانگذاران آن برای استمرار اشغال و تصاحب سرزمین های بیشتر بود و اگر انقلاب اسلامی در ایران رخ نمی داد شاید موفق به این کار می شدند. اما امروز می بینیم اسرائیلی که قرار بود روز به روز بزرگ تر شود، کوچک و کوچک تر می شود. آنها در ابتدا تا بیروت پیش رفته بودند و در همان زمان بود که مقاومت رسما متولد شد و ادامه پیدا کرد تا جایی که امروز از سخنان رهبر مقاومت اسلامی هراسناک می شود.
در ادامه، اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت مردمی فلسطین، در ارتباط تصویری با حضار استراتژِ های جریان مقاومت در مقابله با اشغالگران را برشمرد و گفت همه ما بر این التزام هستیم که سرزمین های فلسطینی باید آزاد شود. وی با تاکید بر ضرورت احقاق حقوق همه فلسطینیان گفت علیرغم تلاش دشمن بر تضعیف مقاومت، فلسطین آزاد خواهد شد. هنیه همچنین با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در این میان بر نقش دولت ها در زمینه تاکید کرد.
دیگر سخنران این جلسه آقای صلاح الزواوی، سفیر فلسطین در تهران، با گرامیداشت امام خمینی و مقام رهبری به مساله"وحدت" در برخورد با موضوع فلسطین اشاره کرد و گفت مساله فلسطین استحقاق این رادارد که مسلمانان از همه بحث های ثانویه و تعابیر متعدد از مسائل گذشته در این راه باهم متحد باشند. چنان که خداوند از ما خواسته در این ماه رمضان صفوف خود را محکم کنیم و به راه راست برویم.
پنجمین سخنران این نشست، دکتر بروجردی، رئیس کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، بود. وی گفت لازم است در زمینه فلسطین نگاهی به دیدگاه های امام خمینی بیندازیم. در همه نوسانات و اتفاقات مربوط به فلسطین، امام همواره خط مستقیمی داشت و هرگز از آن عدول نکرد. اوبر خلاف تفکر مادی معمول با بینشی الهی با این مساله برخورد کرد. راه حل منحصر به فرد مساله فلسطین همین تفکر است و این همان راه قرآن و اسلام است.
در این نشست همچنین ناصر ابوشریف و خالد قدومی، نمایندگان جهاد اسلامی و حماس، سخنرانی کردند. آقای ابوشریف اظهار داشت همانطور که امام خمینی گفته است اسرائیل غده ای سرطانی است و همه مسلمانان باید برای از بین بردن آن تلاش کنند. همچنین آقای قدومی ضمن تشکر از برگزارکنندگان جلسه گفت: امام خمینی انقلابی را رهبری کرد که به منزله مبارزه با سلطه استکبار است و سنتی را پایه ریزی کرد ما امروز سالروز آن (روز قدس) را گرامی می داریم. او درک درستی از مساله فلسطین داشت و آن را مساله کل مسلمانان قلمداد می کرد. زیرا اگر یک عامل مشترک باشد که بتواند مسلمان مصری، تونسی، افریقایی و آسیایی را متحد کند مساله فلسطین خواهد بود.
شایان ذکر است اعضای انجمن در این همایش حضور داشتند و دبیرخانه انجمن در نمایشگاه کتابی که به همین مناسبت برپا شده بود مشارکت فعالی داشت.