برگزاری نشست تخصصی «همسان سازی فرهنگی در مقابل چندفرهنگ گرایی؛ مطالعه موردی نیوزلند پس از حمله تروریستی ۱۵ مارس» در دانشکده مطالعات جهان

 | تاریخ ارسال: 1398/10/18 | 

نشست تخصصی «همسان سازی فرهنگی در مقابل چندفرهنگ گرایی؛ مطالعه موردی نیوزیلند پس از حمله تروریستی ۱۵ مارس» در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

نشست تخصصی «همسان سازی فرهنگی در مقابل چندفرهنگ گرایی؛ مطالعه موردی نیوزیلند پس از حمله تروریستی ۱۵ مارس» با صحبت های زهرا امامزاده دانشجوی دکترای دانشگاه کانتربری نیوزلند در روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ در تالار ایران دانشکده مطالعات جهان برگزارشد.
در این نشست امامزاده ذر ابتدا شهادت سردار سلیمانی را تسلیت گفت و پس از آن صحبت های خود در زمینه موضوع جلسه را آغاز نمود.

وی در ابتدا به اهمیت ارتباطات قومی در جوامعی که دارای تنوع قومیتی هستند پرداخت. در این جوامع اتخاذ سیاست هایی که به درک تفاوت بین اقوام کمک می کند و به کاربردن اقداماتی که منجر به ایجاد آرامش برای کل جامعه می شود بسیار اهمیت دارد. انواع سیاست های اتخاد شده در جوامع چندفرهنگی عبارتند از شبیه سازی یا assimilation (همرنگ شدن جامعه مهاجر با جامعه میزبان)، Multiculturalism ، Immigration، و Intergration. وی در ادامه مفهوم شبیه سازی را این گونه تعریف کرد: فرایند پذیرش ارزش‌ها، الگوها و سبک زندگی گروه برتر یا همان جامعه میزبان توسط اقلیت را گویند به طوری که گروه اقلیت در گروه برتر جذب شود. انواع شبیه سازی یا همانند سازی عبارتند از شبیه سازی فرهنگی، ساختاری (ورود جامعه میهمان به ساختارها و نهادهای جامعه میزبان را گویند)، زناشویی، نگرشی، هویتی، رفتاری و مدنی. وی  هدف چندفرهنگ گرایی در جوامع چند فرهنگی را تامین و تقویت یکپارچگی اجتماعی، همنوایی ملی، و توجه به تنوع قومی و فرهنگی دانست.
امامزاده در ادامه توضیح مختصری در مورد کشور نیوزیلند داد: نیوزیلند کشوری در اقیانوس آرام با جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر است. حکومت آن سکولار و پارلمانی پادشاهی مشروطه است. مسیحیان بیشترین جمعیت دینی را در این کشور به خود اختصاص میدهند و مسلمانان کوچکترین اقلیت در این کشور هستند. مردم این کشور خود را کیوی (نام پرنده بومی این کشور که نماد آن نیز هست) می نامند.

وی در خصوص واکنش کشورهای مختلف پس از حمله تروریستی علیه مسلمانان آن کشورها مثال هایی را ارائه نمود. در کشورهایی همچون نروژ، آلمان و اتریش که سیاست integration را اتخاذ کرده اند، دولت ها پس از حمله تروریستی به مسلمانان به گونه ای رفتار می کنند که مقصر اصلی را مسلمانان نشان دهند. برای نمونه پس از حمله ای که به جمعی از مسلمانان اتریش در سال ۲۰۱۵ شد دولت این کشور تعدادی از مراکز مذهبی مسلمانان را تعطیل و برخی از ائمه جماعت را اخراج کرد. اما در کانادا با توجه به سیاست Multiculturalism، حمله به مسلمانان کمتر دیده می شود.
امامزاده در ادامه توضیحاتی در خصوص واقعه تروریستی ۱۵ مارس ۲۰۱۹ در نیوزلند داد. این حادثه اولین حادثه تروریستی در این کشور است و شرایط این کشور به گونه ای است که پلیس این کشور که نماد امنیت است تا آن زمان نیازی به حمل اسلحه نداشته است. در روز جمعه ۱۵ مارس در مسجد النور شهر کرایست چرچ در هنگام نماز فرد تروریست با اسلحه وارد مسجد می شود و با آرامش و بدون هیچ اضطرابی شروع به کشتار مسلمانان می کند و هنگامی که خشاب اسلحه آن خالی میشود از مسجد خارج شده و با تعویض خشاب مجدد وارد مسجد می شود و کشتار را ادامه می دهد. در تمام این مدت این فرد تمامی اتفاقات را از طریق اینستاگرام به صورت آنلاین منتشر می کند. این حادثه منجر به کشته شدن ۵۱ نفر شد.

در خصوص بازخورد جامعه به این حادثه در عین حالی که عده ای از فرد تروریست دفاع کردند اما به طور کلی جامعه این عمل را تقبیح شمرده و با مسلمانان همدردی کردند. و مهمترین واکنش حکومت به این رخداد را در رفتار نخست وزیر این کشور «جاسیندا آردرن» می توان دید که با تاکید بر مهمترین نشانه هویتی مسلمانان یعنی حجاب با لباس مشکی و با حجاب برای همدردی با مسلمانان به جمع آنها رفت.

دولت این کشور حمایت کاملی از خانواده قربانیان این حادثه انجام داد و پس از آن مسئول ethnic community ضمن اختصاص کمک های مالی به مراکز ادیان مختلف (با تاکید بر مسلمانان) و اقوام برای تجهیز مراکز و تامین امنیت بیشتر خود، در ۵ شهر بزرگ این کشور در جمع زنان مسلمان با حجاب حاضر شد و ضمن عذرخواهی بابت حادثه رخ داده از آنان خواست راه حل پیشنهادی خود را برای جلوگیری از وقوع دوباره این حادثه بیان کنند و در ضمن در مورد نیازهای فعلی آنها سوال کرد. در همین راستا دولت با استخدام دو خانم مسلمان به مدت ۶ ماه، از آنها خواست که در مورد فعالیت ها،نیازها، درخواست ها و اولویت های زنان مسلمان تحقیق کنند و نتایج تحقیقات خود را در دسته های تخصصی آموزش، رسانه و امنیت به دولت ارائه دهند.
امامزاده در انتها به اهمیت پرداختن به این مسئله از این منظر که میتوان از این رخداد و واکنش دولت آموخت و استفاده نمود اشاره کرد.
در ادامه جلسه شرکت کنندگان سوالات و نظرات خود را از جنبه های مختلف مطرح کردند و جلسه با اهدا لوح یادبود انجمن به خانم امامزاده و گرفتن عکس یادگاری شرکت کنندگان به پایان رسید.


کلیدواژه ها: حمله تروریستی نیوزلند 15 مارس | همسان سازی فرهنگی | چندفرهنگ گرایی | انجمن ایرانی مطالعات جهان |

دفعات مشاهده: 1339 بار   |   دفعات چاپ: 363 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb