انجمن ایرانی مطالعات جهان- اخبار انجمن 7
نشست نخبه پروری در امریکا برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

  نشست "نخبه پروری (علم و هنر و فناوری) در تمدن امریکا دانشگاه هاروارد - لژهای فراماسونری" برگزار شد.

  نشست " نخبه پروری (علم و هنر و فناوری) در تمدن امریکا دانشگاه هاروارد - لژهای فراماسونری" روز دوشنبه ۲۵فروردین ۱۳۹۳ در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

AWT IMAGE

  سخنران این نشست، دکتر حسن حسینی، مدیر گروه مطالعات امریکای شمالی دانشکده مطالعات جهان، ابتدا به سفرهای اخیر خود به ایالات متحده امریکا در تابستان و زمستان گذشته اشاره کرد و گفت یکی از بهترین روش های تحقیق، مشاهده و مشارکت است و من از این روش برای پژوهش درخصوص کشور امریکا استفاده می کنم. البته روش ها و ابزارهای دیگری نیز برای مطالعات کشوری وجود دارد و به طور کلی می توان با استفاده از مطالعه تاریخی بحث های کاربردی سیاسی را استنتاج کرد؛ اما تنها دسترسی به ابزار پژوهشی کافی نیست بلکه مهم این است که پژوهشگر روحیه پژوهش را داشته باشد و به مطالعه قانع نباشد.

AWT IMAGE

  دکتر حسینی سپس به چهارچوب کلی بحث خود یعنی نخبه پروری در امریکا اشاره کرد. او دولت سازی، ملت سازی، فرهنگ سازی، مذهب سازی و نخبه سازی را پنج ضلع پارادایم قدرت امریکا خواند و گفت: نخبه پروری که موضوع بحث امروز است از آغاز تمدن امریکا شکل گرفته و همچنان ادامه دارد.

  وی در ادامه به سابقه و اهمیت دانشگاه هاروارد اشاره کرد و این دانشگاه را آزمایشگاه جالبی برای مطالعه خود امریکا خواند. به گفته دکتر حسینی شاخص هایی از هویت و تمدن امریکا را می توان با مطالعه این دانشگاه به دست آورد که مهم ترین آنها نخبه پروری است. هاروارد بزرگ ترین موقوفه دانشگاهی جهان است و فارغ التحصیلان آن تشکیل دهنده بدنه نخبگان جهان هستند.

AWT IMAGE

  مدیر گروه مطالعات امریکا سپس با بیان تاریخچه ای از تاثیر ظهور عصر روشنگری بر فرهنگ مردم اروپا و سپس امریکا، مبانی فکری این تغییر را اومانیسم، سکولاریسم، عقل گرایی، آزادی فردی و تولورانس برشمرد و اضافه کرد: هاروارد در پی تغییری در پارادایم فکری و مدل نخبگی، یک تغییر اساسی را در هویت خود تجربه کرد که کل ایالات متحده هم دچار چنین تغییری شده است. این تغییر پارادایم نیاز به منابع، مبانی و مواد دارد و در پی تغییر هستی شناسی و جهان بینی رخ می دهد. چنین تغییری در امریکا در عصر روشنگری رخ داد. در واقع در این فرایند مدیریت نخبگان دینی بر هاروارد به مدیریت نخبگان مدنی تبدیل شده است. به همین دلیل هاروارد نمادی از تغییر یک دانشگاه و تغییر یک ملت است.

  در ادامه این نشست دکتر حسینی تعداد زیادی از عکس هایی را که در سفر پژوهشی خود به امریکا از شمال شرق این کشور و دانشگاه هاروارد تهیه کرده بود برای حاضران نمایش داد و درباره تاریخچه تغییر الگوی نخبگی و نخبه پروری در امریکا و شواهد و پارادوکس های موجود در این تغییر دیدگاه توضیحاتی داد.

آلبوم عکس های این نشست

نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی مطالعات جهان:
http://iwsa.ir/find-1.1202.409.fa.html
برگشت به اصل مطلب