بخش‌های اصلی

    

دریافت اطلاعات پایگاه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 3336 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 8 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 5380152 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 661 بازدید

نماد اعتماد الکترونیک

دکتر علی اکبر صالحی در جمع دانشجویان دانشکده مطالعات جهان سخنرانی کرد

  مراسم سخنرانی دکتر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

AWT IMAGE

  مراسم سخنرانی دکتر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز دوشنبه ۴ آذر ۹۲ در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد. در ابتدای این مراسم دکتر محمد مرندی، رئیس دانشکده، ضمن خیر مقدم به حضار از دکتر صالحی برای حضور در دانشکده تشکر کرد.

AWT IMAGE

  سپس دکتر صالحی با گرامیداشت شهدای هسته ای گفت: به نظر می‌آید همان‌گونه که تحلیلگران و اندیشمندان می‌گویند، چالش اصلی ما با دنیا، اندیشه‌ای و فکری است. در اوایل انقلاب که مسوولیت دانشگاه صنعتی شریف را عهده دار بودم، کمتر دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در عرصه فنی و مهندسی دانشجو داشت و ما در این دانشگاه مقطع دکترا را راه اندازی کردیم که نقدها و اظهار نظرهای زیادی ایجاد شد که چرا با این سرعت این مقطع را راه اندازی کرده اید.

  دکتر صالحی اظهار داشت: شهید علی­محمدی یکی از نتایج این دوره بود که پیش از شهادت قریب ۵۵ مقاله در رشته فیزیک ذرات ارایه کرده بود. شهید شهریاری نیز آن زمان رشته هسته ای می خواند و باتوجه به آن که معلم این رشته در آن زمان کم بود، بیشتر درس هایش را با من داشت. دکتر صالحی ادامه داد: زمانی که شهید شهریاری به شهادت رسید، یکی از بزرگترین پرو‍ژه ها بخصوص در بحث غنی سازی ۲۰ درصد را عهده دارد بود.

  رییس سازمان انرژی اتمی گفت: زمانی که مسوولیت سازمان انرژی اتمی به من واگذار شد، شهید احمدی روشن را به عنوان معاون یکی از بزرگترین شرکت ها یعنی شرکت کالا الکترونیک نطنز منصوب کردم . دکتر صالحی در ادامه شهید قشقایی نژاد را از سربازان گمنام عرصه هسته ای نام برد و اظهارداشت: آنچه از افتخارات نصیب ما شده، به خاطر تلاش های کسانی است که زمینه را برای فعالیت ها فراهم کردند.

AWT IMAGE

  دکتر علی‌اکبر صالحی سپس با اشاره به تفاهم‌نامه ایران و ۱+۵ در مذاکرات ژنو گفت: در این تفاهم، ما چیزی از دست نداده و ساختار هسته‌ای کشور محفوظ باقی مانده است اما درمقابل سامانه تحریم ها ترک خورد و این بسیار ارزشمند است. خوشحالیم که بهانه موضوع هسته‌ای را از دست غربی‌ها گرفتیم. بحث هسته‌ای عینی و فنی است و ما به خود اطمینان و اعتقاد داشته و داریم و از ابتدای مسیر به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیستیم.

  رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ایران در طول ۳۴ سال گذشته با تمام مشکلات ومحدودیت‌ها مواجه شده است، اما اکنون بدون گزافه‌گویی باید گفت که سربلندترین کشورحداقل در خاورمیانه ایران است. ما دارای فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم و این یک افتخار است. درمیان ۵۷ کشور اسلامی، از نظر علمی، جمهوری اسلامی ایران پیشتاز است. به طورنمونه، تاکنون هیچ کشور اسلامی نتوانسته که ماهواره به فضا بفرستد یا حیوانات را شبیه سازی کند. ما در تمامی عرصه‌های فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای پیش رفته‌ایم.

AWT IMAGE

  رییس سازمان انرژی اتمی با بیان این که بر اساس تفاهم، ایران تا شش ماه تولید اورانیوم غنی‌شده به میزان۲۰ درصد را متوقف می‌کند، ادامه داد: اما سوال این است که ما اورانیوم ۲۰ درصد را برای چه می‌خواستیم. در گذشته ما سوخت ۲۰ درصد را از آرژانتین می‌خریدیم. قبل از تمام شدن این سوخت به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نامه‌ای مبنی بر خرید سوخت جدید ارسال کردیم اما آن‌ها در مقابل شرایطی ارائه کردند که حاکمیت مارا زیر سوال می‌برد. به حمدالله ما توانستیم ظرف ۱۸ ماه از زیر صفر سوخت ۲۰ درصد را تولید کنیم و اکنون راکتور تهران با سوخت تولید شده توسط خود ما فعالیت می‌کند.

  دکتر صالحی با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران توانست غرب را به زانو در آورد،خاطرنشان کرد: ۱+۵ به این حقیقت رسید که نمی‌تواند از در تقابل با ایران وارد شود؛ برهمین اساس تعامل را انتخاب کرد، زیرا ایران اکنون یک کشور قدرتمند منطقه‌ای است.

  رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر این که براساس تفاهم هسته‌ای، آیا ایران حق ساخت تاسیسات جدید هسته‌یی دارد؟، گفت: در ساخت سایت‌های هسته‌ای ما هیچ مشکلی نداریم. هم‌چنین در بحث سانتریفیوژ مشکلی وجود ندارد. در این توافق یک دوره شش ماهه و یک دوره اعتمادسازی وجود دارد. ما در طول شش ماه تنها تولید اورانیوم ۲۰ درصد را نداریم. این در حالی است که در حال حاضر در حدود ۴۰۷کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده به میزان ۲۰ درصد داریم اما ما می‌توانیم در این دوران شیر تولید اورانیوم غنی‌شده به میزان ۵ درصد را باز کنیم و به جای ۲۰ درصد، سوخت پنج درصدی تولید کنیم. غنی‌سازی ۵ درصد در ایران کم نمی‌شود بلکه نسبت به گذشته نیزبیش‌تر خواهد شد

  دکتر صالحی درباره خطوط قرمز تعیین شده توسط مقام معظم رهبری درخصوص برنامه هسته‌ای ایران گفت: خطوط قرمز مقام معظم رهبری همان حقوق ما در معاهده ان‌.پی‌.تی است. دراین تفاهم‌نامه حقوق ما در ان‌.پی‌.تی محفوظ است. همان گونه که تعهدات ما نیز محفوظ باقی مانده است. ایران نه لیبی و نه کره‌شمالی است. از طرف دیگر ما تلاش می‌کنیم نگرانی‌های طرف مقابل را با استفاده از کنوانسیون‌های بین‌المللی برطرف کنیم.

  معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انر‍ژی اتمی در پایان گفت: اندیشه ناب اسلامی و شیوه جدید حکمرانی که جمهوری اسلامی ایران به دنیا عرضه کرده است، چالشی برای دیگر کشورها به خصوص کشورهای غربی است که آنها از آن هراس دارند.

AWT IMAGE

  پس از پایان جلسه پرسش و پاسخ، دکتر فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران هدیه‌ای به رسم یادبود از طرف دانشکده مطالعات جهان به دکتر علی‌اکبر صالحی اعطا کرد. گفتنی است این نشست با همکاری دانشکده مطالعات جهان و انجمن ایرانی مطالعات جهان برگزار شد.

آلبوم عکس های این نشست



دفعات مشاهده: 5715 بار   |   دفعات چاپ: 917 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 36 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb