بخش‌های اصلی

    

دریافت اطلاعات پایگاه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 3336 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 13 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 5379867 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 489 بازدید

نماد اعتماد الکترونیک

جلسه نقد کتاب "امپراتوری عثمانی در عصر دگرگونی تنظیمات" برگزار شد

  نشست نقد و بررسی کتاب "امپراتوری عثمانی در عصر دگرگونی تنظیمات" برگزار شد.

AWT IMAGE

  نشست نقد و بررسی کتاب "امپراتوری عثمانی در عصر دگرگونی تنظیمات" روز شنبه ۲۶ بهمن ۹۲ در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

  در این جلسه که به همت کمیته ترکیه شناسی انجمن ایرانی مطالعات جهان ترتیب داده شده بود، ابتدا دکتر رضا دهقانی، دبیر کمیته ترکیه شناسی انجمن، به ایراد سخن پرداخت. وی ضمن خوشامدگویی به حاضران، به انتخاب کتاب "امپراتوری عثمانی در عصر دگرگونی تنظیمات" به عنوان کتاب شایسته تقدیر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: دکتر رسول عربخانی، مترجم کتاب، دارای مطالعه بسیار و مقالات متعددی درخصوص تاریخ تحولات ترکیه هستند.

AWT IMAGE

دکتر دهقانی گفت: بحث احیای امپراتوری عثمانی در ترکیه عقبه فکری طولانی دارد. پس از چند دهه از تاسیس جمهوری ترکیه، بحث بازگشت به خویشتن دوباره در این کشور جان گرفته است و روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در این امر نقش بسزایی داشته است. داود اوغلو نیز اندیشه سیاست از منظر اسلام را در رساله دکتری خود مطرح کرد و درواقع ترک ها می کوشند با مراجعه به میراث گذشته و اشاره به سهم مهمی که امپراتوری عثمانی در تاریخ سیاسی اسلام داشته این افکار را تئوریزه کنند.

AWT IMAGE

  در ادامه، دکتر رسول عربخانی، مترجم کتاب، ضمن تشکر از دانشکده و انجمن مطالعات جهان به ارائه توضیحاتی درباره محتوای کتاب پرداخت. وی گفت این کتاب در ترکیه نیز مورد استقبال زیادی قرار گرفت و در سال ۲۰۰۶ دوبار تجدید چاپ شد. نویسنده کتاب، خلیل اینالجیق، با داشتن بیش از نود سال سن هنوز دست به قلم است. همچنین مقالاتی که در این کتاب گردآوری شده اند همگی به قلم نویسندگان صاحب نام و تحصیل کردگان ترکیه هستند.

  دکتر عربخانی در ادامه تاریخچه ای مختصر از تحولات دو قرن اخیر ترکیه و افت و خیزهای سیاسی مربوط به تاسیس جمهوریت، عصر تنظیمات و سپس رواج اندیشه بازگشت به میراث گذشته ارائه کرد و گفت در این مدت ترکیه با سه نوع تفکر درگیر بوده است: ۱- ایدئولوژی عثمانیت؛ ۲- ایدئولوژی اسلام گرایی و ۳- ایدئولوژی ترک گرایی.

AWT IMAGE

  وی در ادامه به برخی ویژگی های کتاب اشاره کرد و گفت بحث اصلی آن مساله تاریخ تنظیمات در ترکیه است و ماهیت و ابعاد مختلف این فرایند را در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار می دهد. به گفته وی ترجمه کتاب مذکور همچنین شامل فهرست مفصلی از منابع قابل مطالعه در خصوص موضوع کتاب، و پیوستی شامل اصطلاحات اداری و دیوانی که ممکن است برای خواننده ایرانی ناآشنا باشند است.

AWT IMAGE

در ادامه جلسه حاضران به پرسش و پاسخ درباره تحقیقات عثمانی گری در ایران، ایران شناسی در ترکیه، آینده عثمانی گرایی در ترکیه، شکاف های اجتماعی در جامعه ترکیه، وضعیت ممالک تحت حاکمیت دولت عثمانی و نا آشنایی مردم ایران و ترکیه با یکدیگر علیرغم همسایگی و داشتن ریشه های مشترک فرهنگی و مذهبی پرداختند.



دفعات مشاهده: 5178 بار   |   دفعات چاپ: 991 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 37 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb