بخش‌های اصلی

    

دریافت اطلاعات پایگاه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 3336 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 21 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 5379847 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 473 بازدید

نماد اعتماد الکترونیک

نشست تخصصی بررسی استیضاح دونالد ترامپ در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1398/10/9 | 
نشست تخصصی بررسی استیضاح دونالد ترامپ برگزار شد.
نشست تخصصی بررسی استیضاح دونالد ترامپ به همت گروه مطالعات آمریکا دانشکده مطالعات جهان و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان در روز دوشنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۸ در دانشکده مطالعات جهان  برگزار شد.
سخنرانان این نشست  دکتر فواد ایزدی، دکتر ابراهیم محسنی و دکتر حسن حسینی از اساتید گروه مطالعات آمریکا و مدیر جلسه سید شبر علی، دانشجوی رشته مطالعات امریکا، بودند. این جلسه با صحبت های دکتر ایزدی با موضوع ساختارها، قواعد و فرایندها آغاز شد.
وی در ابتدا به این نکته اشاره کرد که دموکرات های آمریکا که از پیروزی ترامپ در انتخابات شوکه شده بودند تلاش نمودند یا ترامپ را از صحنه سیاسی آمریکا حذف کنند و یا دوران ریاست جمهوری وی را مدیریت کنند. از این رو در دوره های مختلف پرونده هایی همچون پرونده نقش روسیه در پیروزی وی در انتخابات و بعد از آن پرونده اوکراین را مطرح کنند. اما نکته مهم این است که هدف اصلی آنها از باز کردن این پرونده ها این است که امیدوارند از دل این جنجال‌ها مسائل دیگری نمود پیدا کند. در حال حاضر دموکرات‌ها با توجه به اینکه می‌دانند این پرونده در سنا رای نخواهد آورد پرونده را متوقف نموده اند تا بعد از تعطیلات سال نو میلادی با راه اندازی تبلیغات سیاسی با حداقل هزینه برای دموکرات‌ها برضد ترامپ راه بیاندازند.
وی در خصوص چرایی به وجود آمدن این شرایط در ابتدا به این سوال پاسخ داد که «آمریکا چرا آمریکا شد؟» آمریکا با داشتن چهار مولفه قدرت اقتصادی، قدرت نظامی، نهاد سازی و قدرت نرم توانست به این جایگاه در عرصه جهانی برسد. منظور از نهاد، ساختاریا سیستمی است که با عبور از چالش های مختلف توانسته برای مدت مدیدی به حیات خود ادامه دهد. از جمله نهادهای مهم در آمریکا کنگره و نهاد ریاست جمهوری است. به زعم بسیاری در داخل امریکا، با ورود ترامپ به نهاد ریاست جمهوری امریکا، این نهادها دچار چالش جدی شدند. بخشی از این چالش به سبب رفتار ترامپ و بخشی بر اثر عوامل دیگر به وجود آمد. مثلا وقتی رئیس سنا می گوید ما با کاخ سفید هماهنگی، در واقع این نهاد از جایگاه واقعی خودش فاصله گرفته است. به سبب این چالش هاست که شاهد به وجود آمدن این شرایط در آمریکا هستیم.
وی در بخش انتهایی سخنان خود به این بحث پرداختند که با توجه به شرایط به وجود آمده در آمریکا، در ایران چه باید کرد؟ در پاسخ به این سوال ایشان به مطالعه ضعیف و دانش پایین نسبت به آمریکا و عدم وجود درک عمیق از شرایط و اتفاقات این کشور اشاره کرد و بیان داشت که بایستی با مطالعه دقیق شرایط آمریکا را درک و تحلیل نمود. از نظر شرایط موجود در آمریکا هم فرصت و هم تهدیدی برای ایران است. از یک سو این به هم ریختگی  و درگیری‌های داخلی آمریکا موجب کاهش فشار وارده بر ایران می‌شود ولی از سوی دیگر با توجه به ضعیف شدن اعتماد ترامپ نسبت به deepstate ها ممکن است ضررهایی را متوجه ایران بکند.


سخنران بعدی این نشست دکتر محسنی بود که به بحث افکار عمومی و نخبگان نسبت به استیضاح ترامپ پرداخت. وی بازه زمانی شروع فرایند استیضاح تا زمان حال را به دو بخش «تا ۱۰ روز پیش» و «از ده روز پیش تاکنون» تقسیم کردند. در بخش اول با توجه به آمارها میزان رضایت از عملکرد ترامپ افزایش یافت و در واقع عده‌ای معتقد بودند استیضاح به ترامپ کمک می‌کند.
مسئله مهمی که باید به آن توجه داشت این است که آیا شرایط اقتصادی خوب آمریکا تداوم خواهد یافت و یا آمریکا دچار یک رکود اقتصادی عمیق خواهد شد. عده‌ای معتقدند با مطرح شدن استیضاح ترامپ مسائل اقتصادی به حاشیه رفته است لذا ۵۱% مخالف استیضاح ترامپ بودند. اما پس از آن دو قطبی شدیدی نسبت به این مسئله در سطح احزاب به وجود آمد به گونه ای که ۸۱% دموکرات‌ها موافق استیضاح بودند و از سوی دیگر ۱۰۰% جمهوری خواهان مخالف و مسئله تاثیرگذار احزاب مستقل بودند که آمارها را تغییر می دادند.
در بخش دوم یعنی از ده روز گذشته تا ایام نزدیک سال نو میلادی، باتوجه به انتخابات سنا در نوامبر ۲۰۲۰ و امکان ایجاد تغییرات عمده در تعداد نمایندگان هر دو حزب در سنا امکان این وجود دارد که برخی نمایندگان برای اینکه در ایالت‌هایی که ریسک بالاتری دارند برای حفظ صندلی خود، از حزب خارج شوند و رای به استیضاح ترامپ بدهند اما از سوی دیگر با توجه به سخنان رئیس مجلس آمریکا مبنی بر هماهنگی کامل بین سنا و کاخ سفید در بحث استیضاح ترامپ، جدا شدن نمایندگان از حزب با ریسک همراه خواهد بود. لذا پیش بینی وضعیت استیضاح تا حد بسیاری منوط به شرایط ایالت‌ها خواهد بود.


موضوع صحبت سخنران نهایی این نشست، دکتر حسن حسینی، آینده، حال و گذشته ایالات متحده آمریکا بود. وی در ابتدا مطرح کردند که افراد و نهادهای سیاسی در جامعه آمریکا ظهور و افول پیدا می‌کنند اما آنچه که باقی می‌ماند سیستم است. باید توجه داشت جامعه آمریکا تنها از نهادهای سیاسی تشکیل نشده است بلکه سه مولفه اصلی بازار، مردم و حکومت است که این سه مولفه در تمام جوامع حضور دارند اما اولویت های متفاوتی دارند.
این استاد مطالعات امریکا در خصوص بحث استیضاح چنین مطرح کرد که این رخداد تنها بخش کوچکی از اتفاقات درونی آمریکا است و آن را بایستی در دل کل تغییرات این کشور بررسی کرد و نه تنها از بعد سیاسی.
به گفته او، آمریکا مانند هر تمدن دیگری دارای یک تولد، دوره تکامل و حرکت به سمت ریزش تمدنی است و همان زمانی که آمریکا متولد شد عملا مرگ آن نیزشروع شد. اما مسئله مهم زمان و چگونگی آن است.
وی در بخشی از سخنان خود به این نکته اشاره کرد که هرآنچه از آمریکا شنیده میشود میتواند در سه دسته روایت، حقیقت و یا واقعیت قرار بگیرد و با توجه به تفاوت آنها، یک محقق باید توانایی تفکیک بین آنها را داشته باشد.
دکتر حسینی همچنین به مسئله روندپژوهی و آینده پژوهی در خصوص جوامع و کشورها اشاره کرد و بیان داشت با وجود آنکه ممکن است تعدادی از جوامع در دوره های زمانی تغییرات خاصی نداشته باشند اما آمریکا این چنین نیست و نمیتوان به راحتی در مورد تحولات آینده آن سخن گفت.
در پایان جلسه اساتید پاسخگوی سوالات حضار بودند.

کلیدواژه ها: گروه مطالعات آمریکای شمالی | دانشکده مطالعات جهان | انجمن ایرانی مطالعات جهان | استیضاح ترامپ |


دفعات مشاهده: 1435 بار   |   دفعات چاپ: 447 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb