بخش‌های اصلی

    

دریافت اطلاعات پایگاه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 3336 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 18 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 5379847 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 473 بازدید

نماد اعتماد الکترونیک

نشست تخصصی «تمدن‌های حوزه اورسیا، معرفی اندیشه و اثر» در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1398/11/27 | 

نشست تخصصی «تمدون‌های حوزه اورسیا، معرفی اندیشه و اثر» در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
نشست تخصصی «تمدن‌های حوزه اوراسیا، معرفی اندیشه و اثر» با سخنرانی الکساندر دوگین استاد دانشگاه ملی مسکو، روز شنبه ۲۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۸ در تالار ملل دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد. مدیر این نشست دکتر فواد ایزدی استاد گروه مطالعات آمریکای شمالی بود.

در ابتدای این نشست دوگین به تبیین نظریه اوراسیاگرایی و بازتاب آن در رقابت ایران و آمریکا در سوریه پرداخت. مفهوم اوراسیا یک مفهوم چندلایه و پیچیده است و محدود کردن آن صرفا به جغرافیا نادرست است. اوراسیا برهم زننده جهان دوقطبی معاصر است که می‌تواند جهانی چندقطبی را شکل دهد.
تا پیش از این در دانشگاه‌های آمریکا رشته مطالعات شوروی برگزار می‌شد اما در دوره جدید رشته «اورسیاشناسی و کنترل آن» جایگزین این رشته شده است. واژه اورسیا یک مفهوم عینی و انتزاعی دارد.هدف از جنبش اوراسیایی در روسیه ایستادگی در برابر حرکت امپریالیستی غرب در جهت استقلال سیاسی و جغرافیایی این منطقه است.
مسئله اوراسیا مسئله صلح و جنگ نیست. این منطقه جایگاه استراتژیک برای کنترل منطقه  و دنیا دارد. این جنبش در دهه ۱۹۹۰ و پس از فروپاشی شوروی در روسیه با هدف مقابله با هژمونی غرب شکل گرفت. روسیه کشوری با تنوع قومیتی بسیار بالایی می‌باشد و این کشور وارث تمدن‌های بزرگی همچون تمدن تورانی و آریایی است. طبق نظرسنجی‌های انجام شده در ۱۹۹۶ و ۲۰۱۰، ۷۲ درصد مردم، روسیه را تمدنی مستقل از غرب دانستند و تنها ۱۵ درصد روسیه را بخشی از غرب شناختند. اوراسیاگرایی تنها تفکر و استراتژی پوتین رئیس جمهور روسیه نیست بلکه روش تفکر ملی مردم روسیه است. روس‌ها دارای یک هویت مستقل هستند ولی آمریکا قصد درهم شکستن آن را دارد.
وی در بخش دوم صحبت های خود به انقلاب اسلامی ایران پرداخت و چنین ابراز داشت که ما از این انقلاب و از ایده‌های آیت‌الله خمینی حمایت می کنیم، چرا که معتقدیم هژمونی تک قطبی در جهان خطرناک است. ما به دلیل نقش سازنده سردار سلیمانی در خاورمیانه، از وی دعوت کردیم تا در سفری که به روسیه دارد در مورد راه‌های جلوگیری از تک‌قطبی گرایی آمریکا بایستیم. روسیه در سوریه با کمک ایران قصد دارد در مقابل نظام تک‌قطبی آمریکا را بگیرد و سنت و تمدن خاورمیانه را احیا نماید ایران به ارزش‌های انقلابی و اسلامی خود پایبند است و در جهت ترویج و گسترش آن در منطقه تلاش می‌کند.
برچیده شدن پایگاه‌های نظامی آمریکا از خاورمیانه امر ضروری است و همه کشورها باید در این جهت اقدام نمایند.
به واسطه مشترکات ایدئولوژیکی ایران و روسیه در سالهای اخیر شاهد همکاری خوب این دو کشور هستیم در حالی که در دهه های گذشته با توجه به اختلافات فی ما بین صحبت کردن در مورد داشتن روابط نزدیک این دو کشور تعجب برانگیز بود.
در بخش انتهایی این نشست دکتر فواد ایزدی در خصوص تلاش نخبگان شوروی برای ارتباط با غرب سخن گفت. به عقیده وی فروپاشی شوروی به دلیل ضعف نظامی این کشور نسبت به غرب نبود زیرا که شوروی موشک و بمب اتمی بیشتری نسبت به آمریکا داشت. با وجود مشکلات اقتصادی که گریبانگیر شوروی شده بود اما دلیل اصلی فروپاشی آن کشور را در تفکر نخبگان آن باید دید. آنها معتقد بودند که دولت باید در رابطه با غرب باید به یک تفاهم برسد و این کشور باید به یک کشور از بلوک اورپای غربی تبدیل شود. در حالی که این تفکر یک اشتباه تاکتیکی نخبگان این کشور بود که منجر به فروپاشی شوروی شد.
در پایان این نشست اساتید و دانشجویان حاضر در جلسه سوالات و نظرات خود را مطرح نمودند.
 

کلیدواژه ها: گروه مطالعات روسیه | تمدن های حوزه اوراسیا | الکساندر دوگین | اوراسیا |


دفعات مشاهده: 1815 بار   |   دفعات چاپ: 379 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن ایرانی مطالعات جهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian World Studies Association

Designed & Developed by : Yektaweb